Как да направим топъл картофен чипс с пармезан и билки
Перфектно топъл и подправен, този чипс е изискана закуска, която със сигурност ще ви впечатли, нищо че приготвянето му отнема само 10 минути.
Необходими съставки:
1 пакет солен картофен чипс
½ чаша плюс 2 супени лъжици ситно настърган пармезан
1 ½ супени лъжици нарязан пресен градински чай или мащерка
¼ чаша нарязан пресен лук
2 супени лъжици лимонова кора
1 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
Подгответе фурната
Загрейте фурната до 220°C. Подредете картофения чипс на един слой в тава за печене.
Поръсете с топинг
В купа смесете 1/2 чаша пармезан, салвията, 1 с.л. див лук, лимонова кора и чесън на прах. Поръсете върху чипс.
Изпечете и сервирайте
Печете 5 минути или докато започне да покафенява. Поръсете топлия чипс с останалите 3 с.л. див лук и останалите 2 с.л. пармезан.
Как да съхранявате остатъците от картофен чипс
За да съхраните остатъците от картофен чипс, охладете напълно, след което прехвърлете в херметически затворен контейнер или торба с цип. Съхранявайте на хладно и сухо място до една седмица. За да станат хрупкави, можете да ги поставите в предварително загрята на 175°C фурна, докато станат горещи и хрупкави, преди да сервирате
Перфектно топъл и подправен, този чипс е изискана закуска, която със сигурност ще ви впечатли, нищо че приготвянето му отнема само 10 минути, пише Actualno.com.
Добър апетит!