ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да различим истинското сирене от имитиращ продукт | ||||||
| ||||||
- Продуктите да са предварително поставени от производителя в опаковки, които не могат да бъдат отстранявани в търговския обект; - Продуктите да са поставени на отделни щандове или на обособени за целта места, отделени по подходящ начин или различни от тези, на които се предлагат млечните продукти - Щандовете им да са ясно обозначени с надпис "Имитиращи продукти". Друг метод да се уверим, че купуваме качествен продукт, е внимателно да разгледаме текстурата му. Имитиращите продукти са с изключително гладка повърхност, докато едно истинско сирене, например, трябва да е зърнесто. Накиснем ли го във вода, то няма да се разпадне, за разлика от имитиращия продукт. 12 хиляди тона имитиращи продукти са произведени у нас през 2023 г. Според данни, представени от Галя Викьова, зам.-директор на БАБХ, в предаването “Тази сутрин" по bTV 12 хил. тона имитиращи продукти са произведени у нас през 2023 г. Как обаче да разпознаем кои са те на щанда в магазина? В българското законодателство съществува наредба за специфичните изисквания към млечните продукти, която регламентира съдържанието и начина на етикетиране. Това помага на потребителите да се ориентира за съдържанието на щанда в магазина. "Потребителят трудно с категоричност би различило имитиращия продукт от сиренето на външен вид. Имитиращите продукти са с по-малък срок на годност от млечния. Най-добре е да закупуваме опакован имитиращ продукт, ако искаме такъв.", каза Викьова Производителите на имитиращи продукти нямат право да използват думата "млечен" в описанието на продукта, както и такова описание, което показва, че храната има свойства или характеристики на мляко и млечен продукт. При етикетирането на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, върху етикета задължително се поставя "Имитиращ продукт" и ясно обозначение на съставката, използвана като заместител на млечните съставки. Производителят е задължен да изписва и количеството на съставката заместител. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 29.02.2024 г.
0
на 27.02.2024 г.
0
на 27.02.2024 г.
0
на 27.02.2024 г.
+4
на 27.02.2024 г.
+4
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Петър Дочев си призна
10:37 / 04.11.2024
Започват масови проверки във Варна
16:58 / 04.11.2024
Есил Дюран - горд собственик на много специална къща
10:43 / 03.11.2024
Папи Ханс: Не можах дори да се разплача
18:02 / 03.11.2024
Варненци да не паркират автомобилите си на тези места утре!
15:42 / 03.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета