
ЗАРЕЖДАНЕ...
Как да сварим яйцата за Великден без да се напукат? | ||||||
| ||||||
Често с желанието си да имаме богата трапеза и широк избор от декорирани великденски яйца, приготвяме повече яйца, отколкото бихме могли да изядем или раздадем на познати. За да удължите годността на царят на великденската трапеза - яйцето, трябва да го предпазите от напукване. Яйцата, чиито черупки са се напукали при варенето, трябва да бъдат консумирани възможно най-бързо, защото срокът им на годност е изключително кратък. Важно е да не започнете да варите яйцата, ако те са директно извадени от хладилника. Добре е 30 минути преди варене те да бъдат извадени от хладилника, тъй като е необходимо да се затоплят до стайна температура. Изключително важно е да ги варите на слаб огън за от 5 до 8 минути. Някой домакини използват и допълнителни "трикове", за да предпазят максимално яйцата при варене. Такива например са добавянето на сол във водата или запълването на празното пространството в тенджерата с кърпа, за да не се удрят яйцата в стените й. |
Още по темата: | общо новини по темата: 199 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | ||
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а (78) | 28% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а (21) | 8% | ![]() |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а (34) | 12% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а (147) | 53% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg