Как най-лесно да обелим печените чушки?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:39 / 22.08.2024
3494
Наближава есента и замирисва на печени чушки. Чушките са донесени от Христофор Колумб от Америка и бързо завладяват нашия континент. Освен че са много вкусни, чушките са и много полезни. Съдържат витамин С, цинк и други полезни хранителни вещества.

 

Печените чушки са част от традиционната ни кухня. Консумираме ги под различни форми - като предястие, салата, пълнени, овкусени само с марината. Многобройни са вариантите за използване на печените чушки в различни ястия. Един от неприятните моменти е беленето на ципата. Обикновено ципата се лепи по пръстите и докато чушките парят могат да ви изгорят.

Ето няколко съвета как да белите печените чушки най-лесно.

В хартиен плик

Изпечете чушките по стандартния начин - с чушкопек, на скара или в оребрен тиган. След това ги поставете върху хартия за печене и ги увийте. Ако имате чист хартиен плик, също можете да го използвате. Увийте добре чушките, за да се задушат. След това леко разтрийте чушките заедно с хартията. Търкайте, докато обелките паднат от тях. Внимавайте да не натискате много силно, за да не нараните самите чушки, а само обелката.

В найлонов плик

Вместо хартиен плик, може да използвате найлонова торбичка. Незабавно след изпичането, сложете чушките в найлоново пликче. То трябва да е компактно затворено. Оставете чушките в пликчето за 10-тина минути и по-късно ги обелете. Те се задушават в пликчето и се белят много лесно.

С олио

Измийте добре чушките и ги поставете за печене. Вземете слънчогледово олио и капнете от него върху самите чушки. Внимателно ги покрийте с растителната мазнина и след това ги сложете в чушкопека, тавата или на скарата. Ще установите как печените чушки сами ще се белят. Опитайте някой от предложените методи и ще видите колко по-лесна и приятна ще е задачата ви в беленото на този вкусен зеленчук, съветва actualno.com.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1072):
17.09.2024 Ръст на туризма във Варна
17.09.2024 Слънце, но без пясък? Как бреговата ерозия накара плажовете на Испания да изчезнат
17.09.2024 Панделиева: По морето след 31 август е пълна скръб, бизнесът вика "Къш бе! Аре да ви нема"
16.09.2024 Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
16.09.2024 Британски ежедневник: Варна е един доста подценен морски град в Европа
15.09.2024 Ето какъв е трафикът по границите ни!
Още новини от Любопитни новини:
Рецепта за добра ракия: На един килограм захар се слагат 4 литра ...
Затриха България от картата на Европа
Кеворк Кеворкян: Днешните палета направо вбесяват някои от най-зн...
Само на 54 почина една от най-смелите български майки
Може отново да сме свидетели на това
Свръхприемът на витамин D е по-опасен, отколкото неговия недостиг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).