Какаото поскъпва, а кафето арабика поевтинява

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:14 / 09.08.2024
967
Фючърсите върху какаото поскъпват в Ню Йорк, тъй като сухото време във водещите страни производители по света подхранва опасенията за суровината през предстоящия сезон, предава Bloomberg.

Най-активният договор се повишава с 9,3%, което е напът да доведе до седмичен ръст на цената от около 10%. През изминалата седмица в някои части на Западна Африка паднаха малко дъждове и се очаква сухите условия да се запазят. Това ще намали влажността на почвата, необходима за растежа на културите, според прогнозата на Maxar.

Въпреки опасенията за лошото време обаче анализаторите очакват възстановяване на производството на какао в Западна Африка през сезона, започващ през октомври, което ще допринесе за увеличаване на излишъка на пазара.

"Пазарът може да получи подкрепа тази седмица от тенденцията за засушаване в Западна Африка, но перспективите за предстоящата основна реколта са предимно положителни", посочиха от ADM Investor Services в четвъртък.

На този фон кафето арабика поевтинява, докато търговците продължават да оценяват риска от измръзване в най-големия производител Бразилия, който повиши цените по-рано тази седмица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Венци Мицов: Скъпи чалгари, любимата ви музика отдавна ви е изтри...
Един от най-популярните екзотични дестинации въвежда такса вход з...
Известен пластичен хирург: Започнах да отказвам, защото ми дойде ...
Звезди застават до Флорина в "Колко ми даваш"
Терзиев за Цветана Манева: Тя е истинско олицетворение на духа, к...
Радва ни от екрана, но е не само красиво лице, а и майка на три д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).