Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Каква част от живота си сте готови да споделите със света: Как да отговаряме на неудобни лични въпроси?
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 24.10.2024Коментари (0)875
©
Да бъдеш възпитан и да се държиш любезно с познати и непознати хора като че все повече се превръща в рядкост. За онези от нас, които се опитват да спазват определени норми на поведение, сблъсъкът с обратното може да се окаже предизвикателство.

Ситуации, в които получаваме прекалено директен въпрос от не толкова близки хора, могат да се случат както в личния, така и в професионалния ни живот. За щастие можем да бъдем подготвени дори и за тях.

Най-простата реакции, когато се сблъскаме с нахален въпрос от рода на "Защо не си обвързан?", "Каква е заплатата ти?", "На колко си години?", "Как си позволяваш да живееш в този квартал?" е да отвърнем спокойно: "Предпочитам да не отговарям на този въпрос".

Разбира се, можем да бъдем и малко по-директни: "Не смятам, че това е много възпитан въпрос" или пък "Съвсем не мисля, че това ти влиза в работата". Истинското майсторство за справяме с нахални въпроси е, като си подготвим отговори за тях.

"Чух, че пак си се развела. Как се справяш?" Това е въпросът, който Андреа Джейвър от Slate получава от своя колега. Вместо да влезе в неудобно обяснение за личния си живот, тя избира да отговори с предварително подготвена реплика: "Доста шантава година, а? А знаеш ли, че започнах да тренирам волейбол? На моята възраст, представяш ли си?".

Джейвър дава примери и за готови отговори на други лични въпрос, като например: Каква заплата получаваш. "Не обсъждам финансови въпроси след 3 следобед/преди мръкване/без присъствието на счетоводителя ми".

Тя съветва да си отделим време, в което на лепящи листчета да напишем няколко подобни духовити изречения, които да ползваме за отговори, когато се сблъскаме с твърде личен въпрос. 

"Приемете го като упражнение по персонална терапия: решавате каква част от живота си сте готови да споделите със света, какво бихте изкарали на показ и какво да остане ваша тайна", пише lifestyle.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: