Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво да НЕ правите, ако смартфонът ви падне във вода?
Автор: Екип Varna24.bg 22:08 / 14.10.2023Коментари (0)774
©
Всички сме преживявали този спиращ сърцето момент, когато любимият ви смартфон неочаквано пада във вода. Независимо дали става въпрос за нещастие в тоалетната, подхлъзване край басейна или внезапен дъжд, паниката е реална. От незабавните ви действия обаче може да зависи дали телефонът ви ще оцелее след водното изпитание. Ето какво да НЕ правите, ако смартфонът ви падне във вода:

Не се паникьосвайте: Първият ви инстинкт може да е да крещите, но се опитайте да запазите спокойствие. Прибързаните действия могат да влошат ситуацията.

Не го включвайте: Избягвайте изкушението да проверите дали телефонът ви все още работи. Включването му може да доведе до късо съединение и трайни повреди. Ако е възможно, извадете батерията или го изключете незабавно.

Не го разклащайте и не го докосвайте: Водата може да попадне в чувствителни компоненти. Разклащането или почукването на устройството може да вкара вода по-навътре, което да причини още по-големи щети.

Не използвайте източници на топлина: Не използвайте сешоар, фурна или микровълнова печка, за да изсушите телефона си. Прекомерната топлина може да разтопи вътрешните компоненти и да влоши повредата.

Не натискайте бутони: Избягвайте да натискате бутоните, включително бутона Home или клавишите за регулиране на звука. Това може да доведе до навлизане на вода във веригите на телефона.

Не духайте в него: Духането в телефона също може да вкара вода по-навътре. Разпространен мит е, че този метод помага за изсушаването му.

Не използвайте ориз: Противно на общоприетото схващане, несвареният ориз не е ефективен метод за изсушаване на мокър смартфон. Вместо това той може да остави остатъци в устройството, което да влоши положението.

Не чакайте твърде дълго: Колкото по-дълго телефонът ви стои потопен, толкова по-голяма е вероятността да се повреди. Действайте бързо, за да сведете до минимум потенциалните щети.

Какво трябва да направите, ако смартфонът ви попадне във вода?

Извадете го от водата: Извадете телефона от водата възможно най-скоро.

Изключете го: Изключете го или извадете батерията, ако е безопасно да го направите.

Изсушете го внимателно: Подсушете телефона с чиста кърпа без власинки. Бъдете внимателни и не търкайте екрана енергично.

Използвайте прахосмукачка: Ако имате достъп до прахосмукачка с приставка за дюзи, използвайте я, за да отстраните водата от пукнатините на устройството.

Разглобявайте, ако е възможно: Ако ви е удобно да разглобите телефона си, направете го, за да осигурите по-добра циркулация на въздуха за изсушаване. Това обаче може да доведе до отпадане на гаранцията, затова действайте внимателно.

Алтернативи на ориза: Вместо ориз можете да използвате пакети със силикагел или комплект за абсорбиране на влага, за да подпомогнете процеса на сушене. Поставете телефона и тези материали в херметически затворен контейнер за един или два дни.

Потърсете професионална помощ: Ако телефонът ви не се включва или има проблеми след изсушаването, обърнете се към професионален техник за по-задълбочена оценка и евентуален ремонт.

Не забравяйте, че няма гаранции, че телефонът ви ще се възстанови напълно след повреда от вода. Най-добрата стратегия е превенцията, затова обмислете дали да не инвестирате във водоустойчив калъф и да внимавате за заобикалящата ви среда, за да избегнете тази стресова ситуация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: