Калки в "Исус Христос суперзвезда" на 20 март

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 19.03.2015
1028
На 20 март от 19 часа, преди Възкресение Христово и в рамките на XVI Великденски музикален фестивал, Държавна опера Варна ще се върне отново към легендарната рок опера «Исус Христос супер звезда». Легендарното заглавие по музика на Андрю Лойд Уебър и либрето на Тим Райс, преобърнало представата за съвременна опера, е поставено с въображение и замах от диригента Юли Дамянов, режисьора Светозар Донев, сценографа Иван Токаджиев, костюмографката Ася Стоименова и диригента на хора Стефан Бояджиев. Участват солисти, хор и балет на Държавна опера Варна с диригент Юли Дамянов, клавир Страцимир Павлов, перкусии Валери Ценков, китара Георги Илиев, бас китара Борис Казаков.

Образа на Исус Христос супер звезда ще пресъздаде известният Костадин Георгиев-Калки, който играе в първата и втората постановка на творбата на столична сцена, а сега и в третата българска постановка на варненска сцена. Както сам признава, за него самия това е най-важната роля в творческия му път на певец и артист с разностранни таланти.

В ролите на Юда и Пилат ще се представят солистите на Националния музикален театър, любимци и на варненската публика, Георги Ханджиев и Александър Мутафчийски. Останалите партии ще изпълнят солистите на Държавна опера Варна Пламен Долапчиев (Симон), Свилен Николов (Цар Ирод), Гео Чобанов (Кайаф), Людмил Петров (Петър), Владислав Владимиров (Аннас) и др.

Единственият женски образ в творбата - Мария Магдалена ще пресъздаде Даниела Димова. Според трактовката на Уебър и Тим Райс Мария Магдалена вижда своята мисия в това да бъде вярна спътница на Исус Христос в земния му път. И... чудото се случва! Блудницата, която Спасителят е променил със своето духовно учение, обича за първи път истински и тази непозната любов я пречиства и извисява.

Държавна опера Варна прави жест в навечерието на Първа пролет и продава билети за спектакъла на преференциалната цена от 6 лева!


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Никол Кидман потъна в скръб. Внезапно загуби майка си
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
Иван Христов обра точките на плажа
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й
Миската Моника от "Игри на волята" се оказа изкусна готвачка 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).