Камен Донев идва във Варна с комедията "Характери"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:20 / 03.11.2010
981
Каква е народопсихологията на съвременния българин, какъв е неговият бит, живот и всекидневие, какви всъщност сме ние - отговор на тези, а и на много други въпроси дава "Характери" от Камен Донев - една от най-новите постановки на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Спектакълът отбеляза своеобразен рекорд в историята на "най-смешния" български театър - два дни след пускането на билетите за премиерата му те са вече продадени, а за около седмица са изчерпани и за месец напред. И това изключително представление варненци ще могат да видят на 10 и 11 декември в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Авторът на комедията е и режисьор на спектакъла, в който участват Пламен Сираков, Нона Йотова, Тончо Токмакчиев, Албена Колева, Герасим Георгиев - Геро, Кирил Кавадарков, Явор Борисов и др.

В основата на пиесата е историята на две семейства, които водят бурен съседски живот - те се подкрепят в моменти на страстни разправии, заедно са и в мигове на възход и радост, сродяват се, редят софри, разкриват дълбоко пазени тайни... Героите - оперната певица Лукреция и нейният съпруг Мецан, военният Янко и неговата благоверна, бившата стюардеса Жана, Здравка и Виолин, Съби и Донатела, Изумруд, Огретен - ни разсмиват с неочаквания поглед върху баналностите на всекидневието, но и напомнят, че в живота на всеки се случват чудеса и ярки събития. Всички те са чешити със съзнание за неповторимост и лично величие, запомнят се като индивидуалност и същевременно се допълват и градят една изключително богата на багри картина на съвременния ни живот.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).