Картинна изложба под надслов "25-ият час - Моите легенди" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:58 / 26.04.2011
877
Велина Христова за първи път се представя със самостоятелна изложба във Варна. Експозицията е под надслов "25-ият час - Моите легенди" и е посветена на творческите търсения, на проявленията на духа и заветите на родовата ни памет. Мястото е избрано специално - картините са рисувани в ранните часове от деня, под звуците на нощната програма на БНР. Събитието е част от годишната програма на "Inner wheel" клуб Варна, в областта на културата. Официални гости на откриването ще бъдат дами от клуб "Inner wheel" - Далиян (Истанбул).

Велина Христова е родена през 1970 г. в Пловдив. Завършва НХА през 1997 г. специалност "Приложна графика и Плакат" в класа на проф. Иван Газдов. Членува в дружеството на Пловдивските художници. Член на "Inner wheel Rotary"- Добрич. Член на управителния съвет на фестивала за модерно изкуство "Процес-пространство"- Балчик.

Изложбата включва рисунки и колажи - акрил, акварел, пастел, молив. Творбите са създадени през последните две години. Една от творбите е публикувана на корицата на стихосбирката "Пръстен", издадена неотдавна по инициатива на дамите от "Inner wheel Rotary"- Варна, с президент Нели Братоева.

Откриването ще се състои на 27 април от 18:30 часа. Изложбата ще гостува в Арт салона на Радио Варна до 4 май 2011г.

С всяка една продадена творба от този пътуващ проект - "25-ият час" се подпомага създаването на фонд за конкурс за млади художници от Добруджа на името на големия добрички художник - Христо Господинов - Печката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция
Мария Василева: Изложбата на Константин Златев "Peace by peace" и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).