Китайският филм "Сцена на открито" на Нощното кино в четвъртък

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:37 / 08.03.2010
892
"Нощно кино в четвъртък" продължава с историческата драма "Сцена на открито" на режисьора Джиа Джанкъ - филм за настъпващите промени в съвременен Китай. Десет години след създаването си, филмът все още не е получил одобрение от китайското правителство.

Филмът има редица номинации и награди - Международен фестивал на независимото кино Буенос Айрес 2001 - награда за най-добър филм; Венеция Филм Фест 2000 - номинация за Златен лъв, печели награда Netpac; МФФ Сингапур 2001 - Номиниран за награда "Сребърен екран", печели награда "Младежко кино".

Кръстен на популярна през 80те години китайска песен, филмът "Сцена на открито" проследява живота на четирима приятели, членове на театрална трупа в малкия град Фенянг, Шанхи, по време на промените в съвременен Китай (края на 70те до началото на 90те).

В началото младежите изнасят политически представления във възхвала на Мао, тайно жадувайки за промяна и за външния свят. Във време на реформи и достъп до свободния пазар, техния живот в провинцията се променя бавно, но безвъзвратно, също както и света наоколо - под влияние на музиката, модата и... приватизацията на тяхната трупа.

Билетите са с цена 6 лева, за учащи, пенсионери и членове на Алианс Франсез (срещу документ) - 4 лв. Прожекцията е на Морското казино в четвъртък от 21:00 часа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).