Клайдерман разучава българската музика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 12.04.2010
1065
Помолих представителката ми в София да направи кратък преглед на българското музикално наследство и при следващото си гостуване тук може да направя собствен аранжимент на българско произведение, сподели световноизвестният пианист Ричард Клайдерман няколко часа преди изявата си тази вечер в Двореца на културата и спорта във Варна.

Не познавам българската музика, но бих искал да се запозная, каза още Клайдерман, който не обича импровизациите и държи всяко нещо да е на мястото му, най-вече по време на концерт. Предпочитам всичко да ми е изрядно и подготвено предварително, нямам способност да импровизирам, призна французинът, на чието име се провеждат конкурси, а в музикалните училища в Китай се свирели негови произведения.

За тази вечер той обещава на почитателите си красиви мелодии за пиано, в това число доста нови и по-обширни композиции. За определението „Принц на романтизма" Ричард Клайдерман каза, че със своята музика просто се опитва да споделя чувствата си. Тази музика подхожда много на моята личност, коментира пианистът. Свиря каквото ми харесва на мен и ако се хареса на публиката - толкова по-добре, доволен е световноизвестният музикант.

Ричард Клайдерман, чието истинско име е Филип Паже, е за втори път у нас и за първи във Варна. Пред журналисти в лоби бара на луксозния хотел „Мусала" той заяви, че се чувства много щастлив да е тук и ако му остане време, ще се разходи край морето. След концертите си у нас Принцът на романтизма продължава изявите си в Ирландия, Китай и Япония. Преди месец Клайдерман записал 4 нови композиции, а към края на годината очаква да е готов и новият му албум.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
15.12.2011 Ричард Клайдерман препълни Двореца на спорта във Варна
14.12.2011 Клайдерман с музикални интерпретации от филмите " Хари Потър" и "Титаник"
12.12.2011 Глезят Клайдерман във Варна с различни вкусотии
09.12.2011 Пускат 200 допълнителни билета за концерта на Клайдерман във Варна
05.12.2011 Най-евтините и най-скъпите билети най-продавани за концерта на Клайдерман
23.11.2011 Ричард Клайдерман е изминал 9 пъти разстоянието от Земята до Луната
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).