"Коледна песен" в Коледния фестивал днес и на 21 декември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
06:25 / 17.12.2010
2698
Специално място в Коледния фестивал заема "Коледна песен" по Чарлз Дикенс, текст и музика Джеймс Лейси. С прочита на музикалната пиеса са ангажирани диригентът Ганчо Ганчев, режисьорът Кузман Попов, хореографът Константин Илиев, хормайсторът и корепетиторът Миглена Шишева, балетният педагог Бистра Бъчварова, театралният педагог Петя Петкова и вокалният педагог Галина Станишева, които с явно удоволствие работят с младите артисти от Варненската детско-юношеска опера. Сюжетът, както е известно, се концентрира върху чудодейната промяна, която се извършва в съзнанието на стария скъперник Скрудж, тъкмо в навечерието на Коледа. След като е отведен от призрака на бившия си съдружник Марли и три други привидения на странно пътешествие в миналото, настоящето и бъдещето, той осъзнава, че нe пaритe, a oбичтa e нaй-cкъпoтo нeщo нa тoзи cвят. Aдаптирана многократно за кино, театър, опера, радио и телевизия в различни страни, поучителната история за деца и възрастни имаше и своята премиера във Варна по време на предишния Kоледен фестивал. Сега "Коледна песен" закономерно се връща на сцената, за да очарова и публиката на XI Коледен музикален фестивал - Варна 2010.

Предвидените четири спектакъла на "Коледна песен" на 17 и 21 декември от 11.00 ч. и от 16.00 ч. са съобразени с училищните смени и възможността за посещение както от организирани ученически групи, така и от деца с придружител.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).