Коледни рецепти от родните звезди

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:14 / 23.12.2023
2398
Аз винаги експериментирам! Сега съм направил едни сарми, които са малко по-различни  с ориз басмати, вътре има сушени домати, каперси, малко кимчи, сложих и пекан.

Гледам да разнообразявам реда, да не са съвсем един и същи нещата на коледната трапеза“, издаде кулинарните си тайни шеф Кустев. Топготвачът се хвали със сериозен репертоар от рецепти и идеи, но по празниците Кустев уважава традициите, с щипка креативност.

"Празнувам по традиционния български начин с постното на Бъдни вечер, мазното на Коледа било то пуйка, пиле, свинско, какаото и да е месо“, разказа Кустев.

Въпреки оригиналността на готвача в сърцето му за Коледа найлюбими са му традиционните неща.

"На Бъдни вечер любима ми е питката. Хубаво е с нея да има нещо да се топне“, призна си той. Софиянецът, който е готвил за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като Брад Пит, не ощетява и семейството си от кулинарните изкушения.

"Преди майка, като беше жива, тя приготвяше трапезата, но сега ми се налага аз да я приготвям“, откровеничи готвачът. Ала Кустев не е единственият с козове в ръкава.

"Този път съм намислила да изненадам цялото семейство с една рецепта за постен десерт, какъвто не бях срещала досега - тя ми е подарък от близки на сърцето ми духовни сестри нямам търпение да видя, дали ще се получи. На страницата ми във фейсбук, както и в профила ми в инстаграм ще поместя видео, в което ще покажа как се прави този любопитен десерт, подходящ за коледната трапеза“, откровеничи Мира Добрева. Любимата персона на малкия екран също предпочита да прекарва празниците по традиционен начин, но с щипка вкус.

"Както обикновено, на Коледа ще бъдем у дома цялото семейство. В приготвянето на празничната трапеза винаги ми помагат моята майка и дъщеря ми - Лори има невероятен усет за изискани и много вкусни ястия, аз съм по-добра в декорацията“, разказа тя.

Синеоката красавица Диляна Попова пък тази година ще разчупи нещата и ще експериментира с нещо ново. Актрисата заяви че тази Бъдни вечер не тя ще сготви вкуснотиите за трапезата ами специален център-ресторант за приготвяне на здравословни природосъобразни растителни храни. Попова призна, че за самата нея е по-важно да има "пълноценно време“ с любимите си хора, отколкото цял ден да бърка манджи, пише "България Днес“.

Менюто включва крем супа от тиква с цели листа спанак, традиционна боб чорба и автентични вкусове като зелеви сарми и лозови сарми. Разнообразието се допълва с пълнени сушени чушки с ориз и боб, както и с неповторимия вкус на питка с дрянова пъпка, тиквеник и туршия. Изисканото меню за Бъдни вечер е приготвено изцяло без концентрирани мазнини и млечни продукти, изцяло по здравословна система.

Виж коментарите (0)

Още по темата (312):
24.11.2024 Служител за коледните бонуси: Това ме стимулира да работя повече!
12.10.2024 От 1000 до 14 000 лева: Офертите за Нова година и ски сезона
07.10.2024 Не е рано, точно сега е моментът за резервации за празниците по Коледа и Нова година
20.03.2024 Астрономическата първа пролет донесе промяна във Варна
06.02.2024 Варненци: Нека си стои, не остана, едни 10 месеца са само
23.01.2024 Българите са по-дисциплинирани: За първи път от 10 години няма бум на задлъжнялостта през януари 
Още новини от Любопитни новини:
Уникален портрет на Караваджо бе показан за първи път в музей в Р...
"Обичам те, братко": Зейн почете паметта на Лиъм Пейн с емоционал...
Маската пада! Разкриват кой е владетелят с тяло на бог от Херакле...
Ново проучване разкрива значителната икономическа тежест на свърз...
"Нова Македония": Твърденията за обща история на българи и македо...
Български пилот: Не, самолетът не "мързелува" на връщане, причина...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).