Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Константин Таквор: Добър професионалист и в актьорската игра, и в кулинарията се става след дълги години упорита работа
Автор: Екип Varna24.bg 10:30 / 05.06.2024Коментари (0)1238
©
Добър професионалист и в актьорската игра, и в кулинарията, и в спорта, се става след много дълги години упорита работа и малко талант. Това коментира в предаването "Животът на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова актьорът Константин Таквор.

 

Споделя, че още като ученик случайно попада в театъра, открива себе си и остава очарован от голямата сцена. "Открих сцената на 13 години в Банкя и просто се влюбих в нея, и още 7-и клас аз знаех, че с това ще се занимавам цял живот", разказа той и допълни, че в момента участва в различни постановки в кукления театър.

По думите му той е човек на каузата – винаги гледа с нещата, с които се занимава, да са свързани с кауза, нещо, което е устойчиво и което ще бъде занапред, така че да доброто да се предава и на бъдещите поколения и те от своя страна да го предават, за да се затвори кръгът на доброто. "Младите хора трябва да си припомнят ценностите, защото ценностите са едно от нещата, които изграждат обществото".

Константин Таквор споделя също, че е страстен хоби кулинар: "Аз съм човек, който готви със сърце и презентира, пречупва храната така както на него би ми се искало", каза той и сподели, че страстта му към готвенето датира още от детските му години, провокирано от страстта му да се храни вкусно. Затова и участва в реалити формата MasterChef и разбира за себе си, че обича и може да готви. "Получих за себе си и пред самия себе си едно свидетелство, че готвенето е нещо, което правя с любов. Ако мога със сигурност някой ден да творя в кухнята, бих го направил. Аз съм се заклел, че първата и последната кухня, в която ще вляза, ще бъде моята".

По думите му консуматорството от един от най-сериозните проблеми в днешно време, като в кулинарията е придобило огромни размери. "Храната е това, което ни кара да живеем, което ни помага да се движим, да имаме сила, да мислим, да функционираме. Това е едно от нещата, които изповядваме много хора в днешно време – храната на нашите предци, истинската храна, сезонната храна, смисленото хранене, да не се прекалява с пазарувания, това да цениш какво ядеш, това да знаеш какво е, да знаеш произхода на всяко едно парче от твоето ястие откъде е дошло, кой го е отгледал и колко любов е вложил вътре".

Според него екстремните спортове му дават свобода и заместват сивотата и скучното ежедневие. "Карат те да се чувстваш жив – това е, което на всеки един човек му трябва: чувството, че си сега тук и че правиш нещо, което крие риск, крие опасност", обясни той.

Константин Таквор добави, че работи заедно с организацията Trenelarium като изпълнява ролята на треньор, който обаче не обучава и тренира децата, а отваря мирогледа им да се запалят по природата и спортовете на открито. "Децата те зареждат и си даваш сметка, че ценните неща са много мънички и прости, и че можеш да откриваш всякакви неща в природата без абсолютно нищо – то е около теб. Просто трябва да се върнем, да излезем, да забравим за джаджите и да прекарваме по-често време сред природата".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: