ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Консумацията на непастьоризирано мляко може да причини значителни вреди на вашето здраве | ||||||
| ||||||
Проучванията обаче показват, че консумацията на непастьоризирано мляко може да причини значителна вреда на вашето здраве. Непастьоризираното мляко от крави, овце или кози може да съдържа вредни бактерии и микроби, представляващи големи рискове за здравето. Пастьоризацията - процес на нагряване, който унищожава патогените - прави млякото безопасно за консумация. Тук споменахме някои от потенциалните рискове за здравето от редовната консумация на сурово мляко. 1. Здравни заболявания: Суровото мляко съдържа микроби и бактерии, които могат да замърсят нашите системи и да причинят състояния като реактивен артрит, диария, дехидратация и дори туберкулоза. 2. Не е добро за бременни жени: Суровото мляко съдържа бактерии като Listeria monocytogenes, които могат да причинят инфекция, наречена листериоза, която може да бъде вредна за бременни хора, новородени, възрастни хора и хора с отслабена имунна система. Освен това може да доведе до спонтанни аборти, преждевременно раждане, мъртво раждане и дори животозастрашаващи заболявания при новородени. 3. Риск от птичи грип: Суровото мляко може да бъде замърсено с няколко вредни микроба, включително вируса HPAI A(H5N1), който причинява птичи грип. Въпреки това, рискът от развитие на птичи грип чрез сурово мляко е до голяма степен теоретичен, засега няма потвърдени случаи на хора, които са се разболели от пиене на сурово мляко. 4. Тежки заболявания или дори смърт: Хора с по-слаба имунна система, като реципиенти на трансплантация, пациенти с ХИВ/СПИН, пациенти с рак и възрастни хора, са по-склонни към инфекции от сурово мляко. Поради слабата им имунна система, поглъщането на непастьоризирано мляко може да доведе до тежки инфекции, хоспитализация и дори смърт. 5. Увеличете киселинните нива: Суровото мляко съдържа киселина и протеини, които могат да увеличат производството на стомашна киселина в тялото, което може да влоши киселинния рефлукс и други симптоми на киселинност. Имайте предвид, че е важно да поддържате киселинните нива под контрол. 6. Хронични здравословни заболявания: Пиенето на сурово мляко може да доведе до тежки или дори животозастрашаващи заболявания, като синдром на Guillain-Barré, който причинява парализа, и хемолитично-уремичен синдром, който причинява бъбречна недостатъчност, инсулт и смърт. Затова се препоръчва да се пие пастьоризирано мляко. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
И във Варна удължиха ваканцията на учениците
12:49 / 23.11.2024
НИМХ предупреди варненци: Опасно време днес!
08:44 / 23.11.2024
Скъпите имоти във Варна: Каква е причината?
13:15 / 24.11.2024
Догодина вероятно няма да има български праскови, череши и сливи?
09:36 / 24.11.2024
Катастрофа на "Хемус" посока Варна затруднява движението
14:04 / 23.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: