Кръгла маса организират в библиотеката в деня на професионалния им празник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:00 / 10.05.2010
596
В навечерието на своя професионален празник 11 май, Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна представи своята програма за месец май. Варненската библиотека подкрепя Националната библиотечна кампания, организирана по повод професионалният празник на библиотекарите ежегодно от 2006г. Целта на професионалната организация ББИА е да бъде привлечено вниманието на властите и обществеността към библиотеките и да бъде дадена възможност на културните институции да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

В деня на професионалният празник на библиотекаря 11 май, в Регионалната библиотека във Варна се организира Кръгла маса за библиотекари от университетски, читалищни, училищни библиотеки от града и региона, на който ще бъдат представени новостите в библиотечната практика. Гост лектор на проявата ще е представител на професионалната организация ББИА и ще бъде споделен опитът на Варненската библиотека по различни европейски програми. В рамките на утрешния празник ще бъде открита и изложбата „Библиотечни пространства". В изложбата ще бъдат представени архитектурни проекти на студенти по архитектура от Варненският свободен университет. В експонатите ще бъде изложена съвременната визия за модерна библиотека, през погледа на младежите.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).