Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Lady Bikers Mpowered: Мотористки с кауза – борба с рака на гърдата
Автор: Харитина Агопян 16:15 / 05.10.2023Коментари (0)831
©
Сдружението на жените мотористи у нас подкрепя борбата с рака на гърдата и превръща месец октомври в месец, посветен на тази борба. Това съобщиха от Lady Bikers Mpowered Bulgaria в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“, в рубриката "Визия 0“.

Мария Маринова от Lady Bikers Mpowered поясни, че жените на две колела са атрактивна гледка и искат да използваме вниманието, което привличат, за да подкрепят благородни каузи.

"През 2019 г започнахме да подкрепяме каузата за борбата с рака на гърдата, а тази година инициативата продължава за пети пореден път. Сега тя тече в пет български града, предвиждаме догодина тя да обхване цялата страна“, каза още Маринова.

Партньори са Българско дружество за борба с рака на гърдата. Тази година безплатни прегледи има в София, Пловдив, Враца и Варна. Едно от местата, където дамите могат да се прегледат, е Александровска болница в столицата. "Не боли и не е страшно – апелираме към прегледи!“, заяви Маринова.

Сдружението се стреми да достигне чрез каузата си до малките населени места, тъй като там здравната осведоменост е на по-ниско ниво, заяви Маринова. Тя напомни, че всяка година жената има право на един безплатен преглед при мамолог и един при гинеколог. "Откриването на болестта в начален стадий е ключово за успешното лечение“, добави Маринова.

Лилия Усойска, член на Управителния съвет на сдружението добави, че карането на мотор за нея символизира свобода на изразяване. Тя дава на жените мотористи възможността да подкрепят каузи, близки до сърцето им, каквато е борбата с рака на гърдата.

Карането с мотор става със задължителна екипировка, напомни Усойска. "Каската е задължителна по правилник, но трябва мотористите да се оборудват с яке, наколенки, налакътници – всичко, защото при падане само екипировката може да ги защити. Първоначално е препоръчително човек да си купи по-лек мотор, докато свикне с карането му, след което ако желае да премине на мощен“, даде съвети Усойска.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: