Лекар: Честата консумация на преработени храни може да доведе до рак 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56
233
Честата консумация на преработените храни, може да причини сериозни сърдечни проблеми и може също да доведе до развитие на рак. За това говори Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център.

Тя отбеляза, че излишната сол и наситени мазнини в такива ястия увеличава риска от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Освен това може да доведе до хипертония, инсулт и атеросклероза.

Консервантите и добавките в ултрапреработените храни увеличават вероятността от развитие на различни видове рак, включително колоректален рак. Затова Рогожкина препоръча сами да приготвяте храната си.

В допълнение към готовото ястие, можете да приготвите проста салата от пресни зеленчуци. Няма да отнеме много време, но ще направи храната ви по-здравословна и балансирана“, каза лекарят в интервю за RT, цитирано от zdrave.to. 

Учени от Харвардския университет установиха, че два вида храни увеличават риска от инфаркт и инсулт . Те включват сладки напитки и преработени меса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Българинът и компотите в мазата – традиция и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).