Лесна рецепта за патешко магре

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:07 / 25.05.2024
1190
Тази седмица в рубриката "Денят като гозба“ на "Фокус" своите рецепти представя Шеф Джулиян. Той се занимава от 21 години с фокуси, с илюзионно изкуство и е бил ученик на великия Астор. Шеф Джулиян има втората по големина колекция от български илюзионен реквизит. От 5 месеца е шеф-готвач на изискания ресторант Нест.

Днешното предложение на шеф Джулиян е едно досто лесно по думите му патешко магре.

В нашия ресторант сега, където работя, предлагаме патешко магре, ето как го приготвяме: 

"Една патешка гърда или цяла патица, ако си вземе някой, също може много лесно да се приготви. Единственото при патица е, че трябва или да се маринова, или да се внимава да не се пресготви. В случая една патешка гърда просто трябва да се вземе, кожата й да се нареже на ромбчета с нож – напреки един път, още един път обратно на това сечение, и се запечатва на сух тиган за около 4 минути, на силен огън откъм кожата" обяснява шефът.

Двете страни?

"Само откъм кожата. Веднага щом хване цвят до златисто, патицата се обръща и се вкарва във фурната на 200 градуса за осем минути. Така тя става перфектно изпечена, средно, както казваме ние алангле, или който иска да няма вътре розовият цвят, може да я попече до 10-15 минути", пояснява той.

С какво го гарнираме?

Това нещо може да се гарнира чудесно с грах, който да е минат на тигана – съвсем елементарно, замразен грах ли ще е, от консерва, става много вкусно. Грах, сол, пипер, малко люта чушка може да се сложи вътре, мента и това е като една гарнитура. Друга гарнитура може да са гъби, пюре може да е – дали ще е от пащърнак, дали от картоф, всякакво зеленчуково пюре. На патицата й отива почти всичко. И задължително нещо сладко, цитруси – портокал, сладко от портокал.

Отделно от чинията или?

"Вътре в чинията може. Ако е патица с пюре от пащърнак, пюрето също е много лесно. Само пащърнакът се обелва, нарязва се и се слага да ври, водата да го покрие, докато уври. После се взима, слага се в пасатора, пасира се малко сметана и масло. Става невероятно вкусно!", казва шеф Джулиян.

"Въобще не е трудно,  готвенето е до желание. Ние вкъщи доста започнахме да готвим пюрета откъм сина ми, защото имам малко дете, така че тези пюренцата ги научихме много добре. Така че патицата може да се гарнира с абсолютно всичко. И ако хората си мислят, че патицата е скъпа – патицата не е скъпа и може да си позволиш. Може да си позволиш да си хапнеш в седмицата патешко и е много вкусно и здравословно", завършва с усмивка кулинарът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
27.05.2024 Интересно предложение за вкусни яйца от Шеф Джулиян
18.05.2024 Вкусна рецепта за бъркани яйца с лапад и овче сирене
16.05.2024 Една интересна родопска рецепта за вечеря
15.05.2024 Ето я любимата рецептата за вкусна паста на шеф Владислав Пенов
08.04.2024 Вижте рецептата за вкусно пиле със сметана и броколи на шеф Владимир
Тодоров
05.04.2024 Уникална рецепта за маскарпоне! Не сте яли такова
Още новини от Любопитни новини:
Бившата на Башар Рахал роди от новия си мъж
Геро обиден заради "Скрита самоличност"
Любо Киров - милионер, платил 1,5 млн. лева данъци
Иконата на българското плуване празнува днес 60-годишен юбилей
Какво да правим при досег с жилещи насекоми
Пластмасовите бутилки предизвикват диабет?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).