ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Любими рецепти за разядки, които са вкусни и заслужават да попаднат в празничното меню | ||||||
| ||||||
Затова и събрахме 5 любими рецепти за разядки, които са вкусни, малко по-различни и са сигурен коз в ръкава ни, когато подготвяме празничното меню. А още по-хубавото е, че се приготвят бързо и лесно, за да не си усложняваме живота в тези и без това натоварени дни. Хумус с цвекло Тази разядка някои я наричат "Барби хумус" заради розовия й цвят. Първата и най-важна стъпка за приготвянето му е да обработим суровото червено цвекло - или го варим, или го печем, нарязано на парчета до омекване. След това просто го смесваме с чаша нахут (варен или от консерва), сока от половин лимон, няколко скилидки чесън, сок и черен пипер на вкус, малко маслиново масло и 2 с.л. сусамов тахан. Смесваме с блендер и е готово за сервиране - или с хляб, или със зеленчуци, нарязани на лентички, съветва Minimalist Baker. Разядка с фета сирене Тя има различни вариации, но най-важното условие е да си намерим хубаво фета сирене. Освен него ни трябва гръцки йогурт (или цедено кисело мляко), маслиново масло екстра върджин, прясно изцеден лимонов сок и няколко скилидки чесън. Смесваме в блендер или чопър, за да придобие сместа кремообразна текстура. Сервираме отново с хляб или пресни зеленчуци. Разядка с червени чушки През зимата най-често ги консумираме печени или като туршия, но това е още една вкусна идея. Трябва ни една кофичка кисело мляко, 200 г извара, 200 г печени червени чушки, няколко скилидки чесън, малко копър и сол. Чушките се почистват и се нарязват, след което всичко се смесва в блендер, за да се получи кремообразна смес. Поднася се с хляб. Разядка с пушена сьомга Нещо малко по-изискано и също толкова вкусно. Трябва ни една опаковка крема сирене, половин кутия заквасена сметана и една майонеза. Добавяме прясно изцеден лимонов сок, сол, каперси по желание и, разбира се, пушена сьомга - около 50 г са достатъчни. По желание добавяме пресен копър и зелен лук. Смесваме всичко отново в блендер или чопър и поднасяме с пресен хляб. Бобена разядка Завършваме с още нещо с класически за нашите географски ширини вкус. Най-лесно можем да я приготвим с консерва бял или червен боб, към съдържанието на която добавяме малко маслиново масло, нарязан лук, чесън и други пресни подправки по желание. Приготвяме по добре познатия начин и отново сервираме с хляб, пише lifestyle.bg. |
Още по темата: | общо новини по темата: 177 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Варна е предупредена за обилни снеговалежи!
08:41 / 21.12.2024
Важна информация за безплатните карти за градския транспорт във Варна
10:20 / 23.12.2024
Драматичен финал в "Черешката на тортата"
11:51 / 21.12.2024
Пожар! Пламна голям увеселителен парк край Варна
09:27 / 23.12.2024
Тирове затвориха движението на АМ "Хемус", десетки шофьори са блокирани
12:58 / 21.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове? | ||
Много добре (506) | 15% | |
Добре, но можеше и по-добре (465) | 14% | |
Не се справи (646) | 19% | |
Пълна трагедия (1794) | 53% |
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: