Любими рецепти за разядки, които са вкусни и заслужават да попаднат в празничното меню

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:25
414
Празниците винаги идват с чуденето какво да сложим на трапезата, за да изненадаме приятно гостите си. Но едно е сигурно - разядките имат задължително място на нея. Те най-добре вървят с прясно изпечен хляб спрямо вкуса ни и със сигурност ще погъделичкат небцето ни и ще го подготвят за останалите вкусния ястия. 

Затова и събрахме 5 любими рецепти за разядки, които са вкусни, малко по-различни и са сигурен коз в ръкава ни, когато подготвяме празничното меню. А още по-хубавото е, че се приготвят бързо и лесно, за да не си усложняваме живота в тези и без това натоварени дни.

Хумус с цвекло

Тази разядка някои я наричат "Барби хумус" заради розовия й цвят. Първата и най-важна стъпка за приготвянето му е да обработим суровото червено цвекло - или го варим, или го печем, нарязано на парчета до омекване.

След това просто го смесваме с чаша нахут (варен или от консерва), сока от половин лимон, няколко скилидки чесън, сок и черен пипер на вкус, малко маслиново масло и 2 с.л. сусамов тахан. Смесваме с блендер и е готово за сервиране - или с хляб, или със зеленчуци, нарязани на лентички, съветва Minimalist Baker.

Разядка с фета сирене

Тя има различни вариации, но най-важното условие е да си намерим хубаво фета сирене. Освен него ни трябва гръцки йогурт (или цедено кисело мляко), маслиново масло екстра върджин, прясно изцеден лимонов сок и няколко скилидки чесън. Смесваме в блендер или чопър, за да придобие сместа кремообразна текстура. Сервираме отново с хляб или пресни зеленчуци.

Разядка с червени чушки

През зимата най-често ги консумираме печени или като туршия, но това е още една вкусна идея. Трябва ни една кофичка кисело мляко, 200 г извара, 200 г печени червени чушки, няколко скилидки чесън, малко копър и сол. Чушките се почистват и се нарязват, след което всичко се смесва в блендер, за да се получи кремообразна смес. Поднася се с хляб.

Разядка с пушена сьомга

Нещо малко по-изискано и също толкова вкусно. Трябва ни една опаковка крема сирене, половин кутия заквасена сметана и една майонеза. Добавяме прясно изцеден лимонов сок, сол, каперси по желание и, разбира се, пушена сьомга - около 50 г са достатъчни. По желание добавяме пресен копър и зелен лук. Смесваме всичко отново в блендер или чопър и поднасяме с пресен хляб.

Бобена разядка

Завършваме с още нещо с класически за нашите географски ширини вкус. Най-лесно можем да я приготвим с консерва бял или червен боб, към съдържанието на която добавяме малко маслиново масло, нарязан лук, чесън и други пресни подправки по желание. Приготвяме по добре познатия начин и отново сервираме с хляб, пише lifestyle.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (175):
23.12.2024 Внимавайте за тези неща, за да не вгорчите празниците си и да ги изкарате в леглото
23.12.2024 Колко спечели Марая Кери с коледната си песен, превърнала се в емблема на празника?
23.12.2024 Патриарх Даниил ще води тържествени богослужения на 24 и 25 декември
23.12.2024 Автобусите на Градски транспорт-Варна с празнично разписание
23.12.2024 Варненският митрополит с послание за Рождество Христово
23.12.2024 Трите традиции, които задължително трябва да спазим на Бъдни вечер
Още новини от Любопитни новини:
Идва студ до минус 10 градуса, ще вали дъжд и сняг
Внимавайте за тези неща, за да не вгорчите празниците си и да ги ...
Не подценявайте тази препоръка! Може да ви спести много главоболи...
Трите традиции, които задължително трябва да спазим на Бъдни вече...
НИМХ предупреди за утре! Черноморието да се готви за бурен вятър!...
Изненада - снегът се отлага


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).