Мартенички–зайци са хит на пазара тази година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:20 / 26.02.2011
4054
Остават броени дни до един от най-българските празници - Баба Марта и улиците, спирките на градския транспорт и площадите в градовете вече са осеяни с познатите колоритни сергии с мартеници. Цените на белите и червени конци тази година не са по-различни от миналогодишните. Хит обаче са мартеничките-зайци заради годината на заека, разказват търговците.

Мартенички-зайци във всякакви форми и големини, със и без моркови, бели, сиви или шарени преливат от сергийте за бяло-червените произведеня тази година.

И тази година разнообразието на мартенички е голямо и може да отговори на всякакви вкусове и желания, както към самия вид, така и към цената. На пазара, разбира се, са и китайските мартеници, които са малко по-евтини от другите. Именно те обаче са тези, които на самия празник на първи март поскъпват почти тройно.

Ръчно произведените мартенчики пък се конкурират с все по-атрактивни и дори екзотични предложения. Има такива, произведени от чиста вълна или сплетени по по-специален начин. Внимание привличат и най-чудати украшения като стръкчета метла, бобчета, царевични зърна, кратунки и дори чанове.

Баба Марта остава един от любимите празници на българите, макар и да не е христиански.

Продавачите очакват интересът към мартениците да бъде най-силен на самия първи март. По-съвестните предупреждават - не чакайте последния момент, защото не е изключено тогава мартениците да бъдат на тройни цени.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
След 20 години те отново са заедно
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).