Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мила Георгиева във финалния концерт на Европейския музикален фестивал
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 25.04.2011Коментари (0)903
В последната априлска седмица завършват XII Великденски музикален фестивал - Варна 2011 на ТМПЦ - Държавна опера Варна и Европейският музикален фестивал на Агенция Елит Мюзик, които за пръв път си партнират. Рамката на тазгодишния Европейски музикален фестивал оформят двата концерта с участието на Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна в началото и в края на фестивала. Утре от 19.00 ч. предстои заключителният концерт под диригентството на Григор Паликаров с Концерт за цигулка и оркестър в ре минор оп. 47 от Ян Сибелиус, в който световноизвестната цигуларка Мила Георгиева ще свири на своя "Страдивариус" от 1703 г. След нея, финалната точка на Европейския музикален фестивал ще постави Симфония в ре минор от Цезар Франк.

Родена в семейство на музиканти, Мила Георгиева свири на цигулка от четиригодишна възраст и отрано се радва на световна известност, печели първи награди от конкурси в Италия, Чехия и България, участва в турнета в Испания, Холандия, Филипините, Сингапур, Индия и Китай. Мила Георгиева учи при Дороти Дилей и Чо Лианг Лин в "Джулиард Скул", Ню Йорк и при Ифра Нийман в "Гилдхол Скул", Лондон, свири с оркестър "Гевандхаус" под диригентството на Курт Мазур и Херберт Бломщед, Бамбергски симфоничния оркестър с диригент Жорж Претр, оркестъра на Тонхале с диригент Ричард Хикокс, Цюрихския камерен оркестър, оркестрите на Белгийското и Холандското радио и телевизия, Камерния оркестър "Ференц Лист" от Будапеща, Симфоничния оркестър RIAS и др. Представя се на фестивала "Равиния" в Чикаго с Кристоф Ешенбах и на Великденския фестивал в Залцбург, музикалните фестивали "Марлборо", Prussia Cove и Ставангер. Множество турнета я водят в Германия, Франция, Южна Америка и Япония, където записва четири компактдиска за RCA Victor.

През изминалия сезон Мила Георгиева се изявява като солист на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт, диригент Андрей Борейко, гастролира във Франция с Orchestre National des pays de la Loire под диригентството на Жул Леви. Следват концерти в Токио с Новата японска филхармония, с академичния оркестър "Санта Чечилия" в Италия и турне в Япония с камерен ансамбъл "Софийски солисти".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: