Мис Киргизстан пее българска песен, тя става хит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:18 / 21.12.2012
817
Българска песен става хит в Киргизстан, а родният трибагреник краси новогодишната елха в клипа на сингъла. Песента "Нощта на чудесата" намери международно признание. Тя беше записана от известната киргизка певица Юлия Руцкая със същото заглавие и вече се излъчва по телевизии в Средна Азия, Беларус и Украйна.

Клипът вече придобива известност в Европа. Интересно е режисьорското хрумване - сред играчките на коледната елха децата да закачат и такава с българския трибагреник. Всъщност идеята за съвместната реализация на песента се ражда тази година в Истанбул, където известната киргизка поп изпълнителка Юлия Руцкая и композиторът на песента Доно Цветков са членове на международното жури на телевизионен фестивал.

Освен дарбата си на певица, лауреат на множество национални и международни конкурси, записала няколко самостоятелни албума красивата Юлия е и носителка на титлата Мис Киргизстан през 2000 г.

Песента "Нощта на чудесата" е позната на българската публика от изпълнението на Десислава Добрева и детско шлагерно студио ДА, текст на писателката Кина Къдрева и е от първия авторски албум с детски песни "Ало, Слънчице" на Доно Цветков.


Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
DJ Мартен не пускал чалга? Камелия не може, но Андреа може
Дичо се завърна не къде да е, а в D2
Стоичков показа, че е перфектен играч и с по-малки топки
Ергенка се показа бременна
Деси Слава горда баба на внучка на 5 месеца
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).