Млади таланти от НУИ "Добри Христов" покориха Сицилия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:17 / 29.11.2011
855
14 ученици от специалност "Изящни изкуства" от Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна се завърнаха от Сицилия, Италия, където преминаха двуседмична учебно-творческа практика до 26 ноември 2011г. по проект "Изразяване във форма", финансиран от програма "Учене през целия живот", секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност".

Мястото на практиката беше известният с уникалната си архитектура, скулптура и природни дадености Ялари парк - музей до град Барчелона Поцо ди Гото. Учениците се обучаваха в нова и различна за тях среда. Те твориха заедно с италианските художници Мариано Пиетрини, Маурицио и Анна Калабро, Вера Пиетрини и Лео Сотиле, като придобиха теоретични знания и практически опит в областта на изящните, и приложните изкуства.

Под тяхното опитно ръководство младите художници създадоха прекрасни живописни, скулптурни и приложни творби, като предизвикаха възхищение със своето дарование и богато въображение. На изключително интересен уъркшоп известния италиански фотограф Сантино Трифило запозна участниците с основните принципи на портретната художествена фотография. Учениците посетиха и сродно училище по изкуства в Капо Д'Орландо, като се запознаха отблизо с работата и спецификата на обучение на свои връстници в областта на изкуството, обходиха емблематични за Сицилия места, известни със своята култура, антично наследство, богатство на архитектурни стилове, твориха върху свободни пленерни задачи и обогатиха своите познания по история на изкуството.

Всеки от участниците в практиката ще получи сертификат Еuropasss Mobility,изготвен съвместно с партньорската организация "Еuroprojectconsult", който ще бъде добавен към свидетелството за III степен професионална квалификация и към творческата биография на ученика. Предстои финализиране на практическата работа чрез изложба на създадените в Сицилия творби.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция
Мария Василева: Изложбата на Константин Златев "Peace by peace" и...
Ако сте родени през есента ви очакват дълголетие и академични вис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).