Млади танцьори ще изнесат юбилеен концерт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:26 / 15.04.2010
1003
Пет годишното юбилейно издание на празничен концерт "Детски лудории" - 2010г. организиран от Община Варна - Дирекция "Образование" и Дружество "Хатор" ще се проведе на 25 април 2010г. /неделя/ от 14.00 часа в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" на основна сцена.

Ще участват деца от подготвителните групи на тринадесет детски градини посещаващи курсовете по забавни и български народни танци организирани от дружество ''Хатор'' за учебната 2009/ 2010г.

Дружество "Хатор" работи съвместно с тринадесет общински детски заведения в гр. Варна. От създаването си през 2005г. извършва допълнителна образователна дейност, като организира курсове по английски език, забавни танци, български народни танци, изобразително и приложно изкуство с деца от общински заведения. Ежегодно с Община Варна - Дирекция ''Образование'' представят танцовата феерия ''Детски лудории''. Пет години на сцената на Драматичен театър ''Стоян Бъчваров'' блестят и ни впечатляват с уменията си малките танцьори от школите към дружество ''Хатор'', които получават подарък за участието си. Всяко детско заведение е отличено с грамота за участие и статуетка.

На този концерт се представя и Танцова формация "Хатор", която е създадена със създаването на дружеството. Целта на танцовата формация е да не се прекъсва връзката с танца след детската градина, а да се продължи обогатяването на знания и в по - голямата възрастова група. Танцовата формация има завоювани второ и трето място на III Международен танцов конкурс ''Танцуваща река''- гр. Русе.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).