Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Много е полезен и можем да си го приготвим лесно вкъщи
Автор: ИА Фокус 07:50 / 28.10.2024Коментари (0)2486
©
Хумусът е любима разядка или гарнитура за почитателите на арабската кухня. Приготвя се лесно. Освен вкусно е и здравословно. Приготвя се от сварен пасиран нахут и тахан (сусамова паста), пише dariknews.bg. 

Ето един прост и бърз рецепта за приготвяне на хумус:

Съставки:1 малка консерва нахут 240 гр (или домашно сварен)

2 скилиди чесън

1/2 лимон изцеден

2 с.л. сусамов тахан

2 с.л. зехтин

2-3 с.л. вода студена

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сол или на вкус

червен пипер 

магданоз

Приготвяне:

- Смесете всички основни съставки и блендирайте до получаване на хумогенна смес

- Прехвърлете в чиния и поръси с малко зехтин и червен пипер. 

Хумусът е готов за консумация! Можете да го сервирате с питки, питкирки, печени зеленчуци или като добавка към салати. Насладете се на този вкусен и здравословен дип, който е идеален за всякакви поводи и събирания.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Интегриран градски транспорт на Варна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Денят на народните будители
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: