НАСА набира доброволци, които да лежат 70 дни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:57 / 18.09.2013
1024
НАСА набира доброволци, които да лежат в легло в продължение на 70 дни. По този начин космическата агенция ще изследва въздействието на микрогравитацията върху човека. Тази специална мисия е и добре платена. Всеки "ленивец" ще получи по 3000 британски лири (5 хил. долара) на месец.

Доброволците ще трябва да се излежават в щаб-квартирата на американското космическо ведомство в Хюстън. В продължение на 70 дни те ще могат да гледат телевизия, да сърфират в интернет, да четат книги, да играят на игри, но в легнало положение.

Учените установили, че лежането в кревата може да се използва като експериментален аналог на космическите полети. Когато главата е леко под нивото на стъпалата се наблюдават подобни на безтегловността ефекти.

В края на експеримента специалистите ще тестват мускулната сила, здравината на костите, сърдечносъдовите функции и психичното здраве на участниците. Получените данни ще влезнат в употреба при подготовката на бъдещи продължителни мисии в Космоса.


Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция
Мария Василева: Изложбата на Константин Златев "Peace by peace" и...
Ако сте родени през есента ви очакват дълголетие и академични вис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).