На този ден в историята: Мерлин Монро е открита мъртва

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:49 / 05.08.2023
1319
На 5 август 1962 година известна актриса Мерлин Монро е намерена мъртва в своя дом в Лос Анджелис. Тя е открита гола в своето легло, държейки телефон в една си ръка, а лицето и е било насочено към завивките. Следователите откриват хапчета, предназначени за нейните депресивни състояния, пръснати из цялата стая.

Проведеното разследване заключва, че Монро е умряла от свръхдоза от приема на лекарства, а основната теза е самоубийство.

От 1961 година Монро посещава психиатър. Тя се бори с депресия. В последните месеци от живота си тя живее в изолация от останалите хора. Монро е открита от своята прислужница. Вечерта на 5 август прислужницата се осъмнява, че лампите в стаята на Монро светят. Тя отива да провери актрисата, но вратата е заключена, а Монро не отговаря на повикванията.

Прислужницата се обажда на психиатъра й. Той също не успява да влезе в стаята и затова решава да счупи прозореца на стаята й. След като влиза вътре, открива тялото на Монро.

Аутопсията показва, че тя е приела огромно количество успокоителни.

В годините след смъртта се появяват множество конспирации. Някои твърдят, че Монро е била убита от нейния любовник Робърт Кенеди. Предполагаемите мотиви на тези хипотези са тайната любовна връзка, която двамата са имали и притесненията на Кенеди, че актрисата ще я направи публична, както и фактът, че Монро е разполагала със секретна държавна информация.

Години по-късно прислужницата на Монро разкрива, че главният прокурор на САЩ по това време е посетил актрисата в същата вечер, а двамата са се карали. Няма доказателства обаче, че има намеса. 

Източник: History

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Една звезда на 72: Той е боксьор, но печели куп награди като акть...
Търсите ли симетрия при подредбата на предметите, миете ли си ръц...
Радио "Фокус" с обновена програмна схема и профил
Ето какви са първите действия при хранително отравяне 
Работохолиците: Хората, които работят дори когато почиват и бавно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).