Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-младите милиардери в света
Автор: Екип Varna24.bg 17:05 / 04.10.2024Коментари (0)301
©
Не е лесно да забогатеете бързо. Просто попитайте членовете на класацията на Forbes 400 за най-богатите хора в Америка, които са на средна възраст 70 години. Част от тях са на 90 години, а един - Дейвид Мърдок от Dole Food Company, е на 101. Но малцина късметлии са успели да натрупат поне 3,3 милиарда долара, минималното нетно състояние, необходимо, за да влязат в списъка, на млада възраст.

Общо има 26 милиардери в Forbes 400, които са под 50 години, включително двама на трийсет и няколко години. 10-те най-млади участници са на възраст до 42 години. Заедно тези 10 супер богати сравнително млади милиардери струват 273 милиарда долара.

Две трети от тази сума идва само от един млад магнат: Марк Зукърбърг, чието състояние се оценява на 181 милиарда долара. Съоснователят на Facebook дебютира в списъка през 2008 г. на 24 години; той вече е на 40 и с акциите на компанията-майка на Facebook Meta на най-високите си нива той е по-богат от всякога. Зук е третият най-богат американец и четвъртият най-млад богаташ, съобщава Forbes.

40-ият рожден ден на основателите на Facebook през май остави само двама членове на клуба на Forbes 400 под 40 години: 39-годишният Джош Кушнър, милиардерът с рисков капитал, който произхожда от нюйоркска династия за недвижими имоти, и 38-годишният Лукас Уолтън, внук на Сам Уолтън, съоснователят на Walmart. Лукас Уолтън е най-младият член на Forbes 400 за втора поредна година. Със стойност около 33,9 милиарда долара, той има 900 милиона долара за всяка година, през която е жив.

 

Уолтън извървя най-сигурния път към статута на милиардер в ранна възраст: той наследи милиарди. Той е един от четиримата най-млади наследници, заедно с енергийния потомък Скот Дънкан (на 41 години), шефката на In-N-Out Burger Линси Снайдер (42) и Ърнест Гарсия III (42), който основа онлайн дилъра на автомобили Carvana през 2012 г., с финансиране от неговия баща милиардер Ърнест Гарсия II. Разбира се, дори тези, които наследяват богатства, понякога правят много с това, което им се дава. Гарсия излезе с идеята за Carvana, а Снайдер управлява култовото заведение за бързо хранене от 2010 г.

Останалите шестима под 40 години натрупаха собствено богатство чрез компании като Airbnb (Нейтън Блечарчик, 41) и Coinbase, най-голямата борса за криптовалути в САЩ (Брайън Армстронг, 41).

Ето 10-те най-млади членове на списъка 400 на Forbes за 2024 г.

Ърнест Гарсия, III

Възраст: 42 | Нетно състояние: ,6 милиарда | Източник на богатство: употребявани автомобили

Гарсия е съосновател на Carvana, платформа за електронна търговия за покупка и продажба на употребявани автомобили, през 2012 г. - като дъщерно дружество на търговеца на употребявани автомобили на баща му DriveTime. Дуото извади Carvana от DriveTime при IPO през 2017 г., което събра 225 милиона долара. Гарсия III е главен изпълнителен директор; Гарсия II все още е най-големият акционер в компанията на сина си.

Линси Снайдер

Възраст: 42 | Нетно състояние: ,3 милиарда | Източник на богатство: In-N-Out Burger

Собственикът и президент на любимата верига за бързо хранене In-N-Out от Западния бряг, Снайдер стана милиардер на 35-ия си рожден ден през 2017 г., когато получи последната част от акциите си в бизнеса с ,1 милиарда (приблизителни продажби).

Леонид Радвински

Възраст: 42 | Нетно състояние: ,8 милиарда | Източник на богатство: OnlyFans

Повече от 305 милиона души са похарчили над 6,6 милиарда долара миналата година в неговия сайт за абонамент за социални медии, който е най-известен с хостването на съдържание за възрастни. Този ръст – и 1 милиард долара, които той си е изплатил под формата на дивиденти през последните три години – помогнаха за изтласкването на Радвински, който е роден в Украйна и е започнал кариерата си с уебсайтове за препоръки за порно, в класацията на Forbes 400 за първи път.

Скот Дънкан

Възраст: 41 | Нетно състояние: ,3 милиарда | Източник на богатство: Тръбопроводи

27-годишният Дънкан стана милиардер през 2010 г. след смъртта на баща си, тексаския петролен магнат Дан Дънкан. Той и тримата му братя и сестри наследиха дялове в базираната в Хюстън енергийна компания Enterprise Products, която притежава заводи за преработка на природен газ и над 50 000 мили нефтопроводи и газопроводи. 63-годишната сестра на Дънкан, Ранда Дънкан Уилямс, е единствената сестра, участваща в компанията; тя служи като неизпълнителен председател.

Браян Армстронг

Възраст: 41 | Нетно състояние: милиарда | Източник на богатство: Криптовалута

Акциите на Coinbase са се увеличили със 123% за година, повече от удвоявайки състоянието на съоснователя на борсата за криптовалута. Бивш инженер на Airbnb, той ръководи Coinbase през нейното IPO през 2021 г., достигайки за кратко пикова пазарна капитализация от над 100 милиарда долара.

Нейтън Блечарчик 

Възраст: 41 | Нетно състояние: ,9 милиарда | Източник на богатство: Airbnb

Блечарчик е почти две години по-млад от другите съоснователи на Airbnb. Понастоящем главен стратегически директор на компанията за отдаване под наем на ваканции, той служи като първия инженер на Airbnb, кодирайки оригиналния й уебсайт и пионер в екипите за плащания и маркетинг на компанията. Също е и активен потребител на Airbnb: той и съпругата му са били домакини на стотици гости.

Марк Зукърбърг

Възраст: 40 | Нетно състояние: 1 милиарда | Източник на богатство: Facebook

Meta се възстанови значително от най-ниската си стойност през 2022 г., включително скок от 75% през последните 12 месеца. Това добави 75 милиарда долара към състоянието на Зук, което го прави третият най-богат американец.

Дъстин Московиц

Възраст: 40 | Нетно състояние: ,3 милиарда | Източник на богатство: Facebook

Московиц помогна за стартирането на Facebook с тогавашния съквартирант Зукърбърг, който е само с осем дни по-голям. Освен дял в компанията-майка на Facebook Meta, той също така притежава акции на Asana, софтуерна компания за работни процеси, която стартира, след като напусна Facebook през 2008 г.

Джош Кcшнър

Възраст: 39 | Нетно състояние: ,8 милиарда | Източник на богатство: рисков капитал

Кушнър, който се ожени за модела Карли Клос през 2018 г., основа фирмата за рисков капитал Thrive Capital, която има впечатляващ опит в инвестирането в технологични стартиращи компании, включително Instagram, Spotify и Slack. Той също така е наследник на династия за недвижими имоти, управлявана от баща му Чарлз Къшнър, след това от брат му Джаред Къшнър, който е женен за Иванка Тръмп и който е бил съветник в администрацията на Тръмп.

Лукас Уолтън

Възраст: 38 | Нетно състояние: ,9 милиарда | Източник на богатство: Walmart

Най-младият член на The Forbes 400 произхожда от най-богатото семейство в Америка, наследниците на съоснователя на Walmart Сам Уолтън (починал през 1992 г.), които колективно притежават почти половината от акциите на търговеца на дребно. Уолтън тихомълком наследи богатството си, след като баща му, Джон Уолтън, загина в самолетна катастрофа през 2005 г. Лукас, който оцеля от рак в детството си и който не работи за Walmart, инвестира в бизнеси, които се справят с екологичните и социалните предизвикателства и председателства екологичния програмен комитет на Фондация на семейство Уолтън.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Арестуваха Брендо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: