Най-вероятно това ще бъде един от летните хитове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:37 / 03.06.2024
1309
Колкото и различни рецепти за коктейли да са измислени досега, те никога няма да са достатъчни за експериментаторите сред любителите на алкохолните напитки. И добре че е така, за да има винаги с какво ново да предизвикаме небцето си.

По всичко изглежда, че новата тенденция в забъркването на коктейли изисква те да бъдат пикантни. Но не просто подправени или лютиви, а максимално доближаващи се като вкус до... чесново хлебче.

"Определено има интерес към пикантните вкусове, по-голям, отколкото съм виждал през годините си в бар индустрията. Хората като цяло са много по-склонни да рискуват с поръчките си", споделя Брайън Шнайдер, който е творчески директор на група нюйоркски ресторанти, които включват Quality Italian и San Sabino.

И двете заведения са италиански, но второто, което работи от миналия март насам, не се притеснява да изведе тенденцията за пикантни коктейли до крайност.

Така се появява Scottie's Martini, известно още като мартини "Чесново хлебче". Рецептата за него не е тайна, която заведението пази ревниво.

За да се приготви коктейлът, първо в зехтин и масло се задушават чесън, ситни парчета хляб, сух риган и люти чушки. След това напоилото се с ароматите масло се смесва с водка и се замразява. Следващата стъпка е отстраняването на мазнината, за да остане само водката с вкус на чеснов хляб.

Задължителната за мартинито маслинка, разбира се, също е по-специална. На мястото на костилката е поставено парченце бяло сирене и ситно нарязана червена чушка.

Мартини "Чесново хлебче" определено е един от най-популярните коктейли в менюто на заведението. Не всеки му е фен обаче.

Съсобственичката на ресторанта Анджи Рито признава, че съпругът ѝ Скот Такинели изобщо не го харесва. Иронично обаче, именно на него кръщават коктейла - Scottie's Martini, пише New York Post.

"Той не е много по мартинито", признава Анджи.

Важното в случая обаче е, че клиентите го пият. И то именно тази нестандартна пикантна интерпретация на мартини. Явно е, че се харесва дори толкова, че клиентите не ги спира дори и чесновият дъх, който остава след това.

Други заведения в Ню Йорк също могат да се похвалят със свои разновидности на пикантното мартини. Cafe Spaghetti в Бруклин например залага на "по-постна" рецепта и използва само зехтин. Бар NoHo пък предлага Caprese Martini. Както подсказва името, можем да очакваме вкус на домати, босилек и зехтин, предава lifestyle.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1069):
16.09.2024 Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
16.09.2024 Британски ежедневник: Варна е един доста подценен морски град в Европа
15.09.2024 Ето какъв е трафикът по границите ни!
15.09.2024 Ето какво време ни очаква днес във Варна
13.09.2024 Проф. Георги Рачев каза кои ще са най-студените дни през септември
13.09.2024 Какво време ни очаква днес?
Още новини от Любопитни новини:
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Една звезда на 72: Той е боксьор, но печели куп награди като акть...
Търсите ли симетрия при подредбата на предметите, миете ли си ръц...
Радио "Фокус" с обновена програмна схема и профил
Ето какви са първите действия при хранително отравяне 
Работохолиците: Хората, които работят дори когато почиват и бавно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).