Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Накъсани и сухи краища на косата – как да ги избегнем
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 22.07.2024Коментари (0)1403
©
Накъсаните краища на косата са често срещан проблем, който може да бъде предизвикан от различни фактори като химически третирания, термично увреждане, неправилна грижа и дори неправилно хранене. За да предотвратите накъсването и да поддържате здравината и красотата на косата си, е необходимо да предприемете няколко стъпки, които включват правилна грижа, защита и поддържане, съветва puls.bg. Ето някои от най-ефективните методи за предотвратяване на накъсаните краища.

Редовно подстригване

Едно от най-важните неща, които можете да направите, за да предотвратите накъсаните краища, е редовното подстригване на косата. Специалистите препоръчват подстригване на всеки 6-8 седмици. Това помага да се премахнат вече накъсаните краища и да се предотврати по-нататъшното им разпространение нагоре по косъма.

Използване на правилните продукти за грижа за косата

Изборът на подходящи шампоани, балсами и маски е от съществено значение за здравето на косата. Избягвайте продукти, съдържащи сулфати, парабени и алкохоли, които могат да изсушат и увредят косата. Вместо това, избирайте хидратиращи и възстановяващи продукти, които съдържат натурални съставки като арганово масло, кокосово масло и масло от шеа.

Правилно миене на косата

Мийте косата си с топла, а не с гореща вода, за да предотвратите изсушаването ѝ. Внимавайте да не търкате косата агресивно с кърпа след миене; вместо това, леко я попийте, за да премахнете излишната влага. Използвайте широкозъбен гребен за разресване на мократа коса, за да избегнете накъсване.

Защита от термично увреждане

Използването на сешоари, преси и маши за коса може да причини сериозно увреждане и накъсване на краищата. За да минимизирате този риск, винаги използвайте термозащитен спрей или крем преди термична обработка. Освен това, опитайте се да намалите честотата на използване на тези уреди и да предпочитате по-ниски температурни настройки.

Хидратация и подхранване

Поддържането на хидратацията на косата е ключово за предотвратяване на накъсването. Използвайте дълбоко подхранващи маски и масла поне веднъж седмично. Натурални масла като кокосово, арганово и масло от жожоба са отлични за подхранване и хидратиране на косата. Можете да нанесете малко количество от тези масла върху краищата на косата, за да я запечатате и да предотвратите накъсване.

Избягване на химически третирания

Химическите третирания като боядисване, изправяне и къдрене могат значително да увредят косата и да причинят накъсване на краищата. Ако е възможно, избягвайте или минимизирайте честотата на тези процедури. Ако все пак решите да се подложите на химическо третиране, уверете се, че използвате висококачествени продукти и следвате сесията с дълбоко подхранващи грижи за косата.

Здравословно хранене

Здравословното хранене играе важна роля за здравето на косата. Уверете се, че консумирате достатъчно витамини и минерали, като витамини А, С, D, Е, биотин и желязо. Храни като риба, ядки, семена, зелени листни зеленчуци и плодове са отлични източници на тези хранителни вещества и могат да спомогнат за поддържането на здрава и силна коса.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Апокалипсис във Варна
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: