Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Накъсани и сухи краища на косата – как да ги избегнем
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 22.07.2024Коментари (0)1425
©
Накъсаните краища на косата са често срещан проблем, който може да бъде предизвикан от различни фактори като химически третирания, термично увреждане, неправилна грижа и дори неправилно хранене. За да предотвратите накъсването и да поддържате здравината и красотата на косата си, е необходимо да предприемете няколко стъпки, които включват правилна грижа, защита и поддържане, съветва puls.bg. Ето някои от най-ефективните методи за предотвратяване на накъсаните краища.

Редовно подстригване

Едно от най-важните неща, които можете да направите, за да предотвратите накъсаните краища, е редовното подстригване на косата. Специалистите препоръчват подстригване на всеки 6-8 седмици. Това помага да се премахнат вече накъсаните краища и да се предотврати по-нататъшното им разпространение нагоре по косъма.

Използване на правилните продукти за грижа за косата

Изборът на подходящи шампоани, балсами и маски е от съществено значение за здравето на косата. Избягвайте продукти, съдържащи сулфати, парабени и алкохоли, които могат да изсушат и увредят косата. Вместо това, избирайте хидратиращи и възстановяващи продукти, които съдържат натурални съставки като арганово масло, кокосово масло и масло от шеа.

Правилно миене на косата

Мийте косата си с топла, а не с гореща вода, за да предотвратите изсушаването ѝ. Внимавайте да не търкате косата агресивно с кърпа след миене; вместо това, леко я попийте, за да премахнете излишната влага. Използвайте широкозъбен гребен за разресване на мократа коса, за да избегнете накъсване.

Защита от термично увреждане

Използването на сешоари, преси и маши за коса може да причини сериозно увреждане и накъсване на краищата. За да минимизирате този риск, винаги използвайте термозащитен спрей или крем преди термична обработка. Освен това, опитайте се да намалите честотата на използване на тези уреди и да предпочитате по-ниски температурни настройки.

Хидратация и подхранване

Поддържането на хидратацията на косата е ключово за предотвратяване на накъсването. Използвайте дълбоко подхранващи маски и масла поне веднъж седмично. Натурални масла като кокосово, арганово и масло от жожоба са отлични за подхранване и хидратиране на косата. Можете да нанесете малко количество от тези масла върху краищата на косата, за да я запечатате и да предотвратите накъсване.

Избягване на химически третирания

Химическите третирания като боядисване, изправяне и къдрене могат значително да увредят косата и да причинят накъсване на краищата. Ако е възможно, избягвайте или минимизирайте честотата на тези процедури. Ако все пак решите да се подложите на химическо третиране, уверете се, че използвате висококачествени продукти и следвате сесията с дълбоко подхранващи грижи за косата.

Здравословно хранене

Здравословното хранене играе важна роля за здравето на косата. Уверете се, че консумирате достатъчно витамини и минерали, като витамини А, С, D, Е, биотин и желязо. Храни като риба, ядки, семена, зелени листни зеленчуци и плодове са отлични източници на тези хранителни вещества и могат да спомогнат за поддържането на здрава и силна коса.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи във Варна
Природни стихии
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: