Наричат го "благородника сред плодовете", предпазва от загуба на костна маса

Автор: Цвети Христова
Коментари (1)
12:56 / 11.04.2024
1972
Мангостин е благородникът сред плодовете. Sofia24.bg ще ви разкаже за пурпурния плод, който се отличава със специфичен вкус и отлични хранителни и диетични качества. Мангостинът произхожда от Югоизточна Азия. Отглежда се в Тайланд, Филипините, Индонезия и Малайзия. Вкусът му наподобява бадем.

Мангостинът е изискан и благороден, отличен като един от супер плодовете в света. Вътрешността и обвивката му са богати на хранителни вещества. Той съдържа голямо количество мощни антиоксиданти, както и калций и вит. С. Кората му също е много полезна. Обикновено тя се смила на прах. От нея се правят лапи или чай, като помага при лечение на диария и дизентерия.

Този плод предпазва от загуба на костна маса. Намалява риска от развитие на различни видове рак. Подобрява състоянието на кожата. Понижава холестерола.

Сокът от мангостин има антивъзпалително действие. Мангостинът помага при лечението на акне заради своите естествени антибактериални свойства. 

Обвивката на мангостина е лилава, която при отваряне разкрива мекия бял плод.

Консумира се като се разреже на две, а след това с лъжичка се консумира сърцевината. Мангостин или гарциния, както е латинското му наименование, с право се счита за най-вкусния плод в света.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Има един много полезен и лесен начин да поправим грешката, ако см...
Ако се чудите какво да си обещаете да правите или не през 2025 го...
Проф. Рачев посочи къде може да се усложни обстановката заради сн...
Този витамин е изключително важен за организма – ето, с кои храни...
В очакване на снега: Практични съвети за шофирането в зимни услов...
Идва ли лошото време?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).