Не изхвърляйте сухия козунак, превърнете го в невероятна карамелова торта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 22.04.2025
1908
Великден отмина, а вкъщи остана доста козунак. Не бързайте да го изхвърляте, защото можете да сътворите чудеса с него.

"Фокус" ви предлага една невероятно добра рецепта, в която главният герой е именно изсъхналия ви козунак.

Необходими продукти:

козунак - 1 средно голям, сух

прясно мляко - 1 литър

яйца - 5 - 6 броя

ванилия - 2 пакетчета

захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел

Начин на приготвяне:

Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см - до средата на височината на тавичката.

Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността.

Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса.

Готовият козуначен сладкиш с крем карамел се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.

източник: gotvach.bg

Виж коментарите (0)

Още по темата (218):
27.04.2025 Томина неделя е! Ето какво трябва да направите
26.04.2025 Утре отново се боядисват яйца
25.04.2025 Забраните на Светла събота
25.04.2025 Светли петък е! Празнуват обичани български имена
24.04.2025 Последен шанс за останалите ви великденски яйца, тази рецепта отнема по-малко от 10 минути
24.04.2025 Светли четвъртък е!
Още новини от Любопитни новини:
Днес имен ден празнуват българи с интересни имена!
Перфектните смутита за пречистване и освежаване на организма
Не всички пакетирани закуски са боклуци
Спират "Един за друг"?
Има ли думи в българския език без ударение?
Спасителни разкопки в Западния некропол на Хераклея Синтика разкр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).