
ЗАРЕЖДАНЕ...
Не яжте диня директно от хладилник, но пък винаги я режете сутрин | ||||||
| ||||||
Пълна с около 90% вода, динята е отлична за поддържане на хидратация. Редовната му консумация през лятото помага да се поддържат нивата на вода в тялото и намалява шансовете за световъртеж или слабост. Освен това е лесно за стомаха и не причинява газове, киселинност или други храносмилателни проблеми. Въпреки това е важно да консумирате диня в точното време, за да увеличите максимално ползите от нея. Динята поддържа храносмилателната система и помага за предотвратяване на газовете и киселинността. Това е идеална закуска след тренировка, тъй като възстановява загубената вода и електролити. Яденето на диня следобед помага за охлаждането на тялото и понижава телесната температура по естествен път. Консумирането на диня преди хранене успокоява стомаха и предпазва от преяждане. Експертите препоръчват да ядете диня преди хранене за най-добри резултати. Не трябва да се консумира през нощта поради високото съдържание на вода, което може да доведе до често уриниране. Избягвайте да ядете диня веднага след хранене, тъй като това може да доведе до газове и други храносмилателни проблеми. Яденето на празен стомах, особено през лятото, носи няколко ползи и поддържа тялото свежо. Също така е препоръчително да не ядете диня направо от хладилника, тъй като това може да повлияе негативно на гърлото и храносмилането. За тези, които имат за цел да отслабнат, яденето на диня следобед е полезно. Богат е на фибри, които помагат за поддържане на стомаха сит за по-дълго време и осигуряват усещане за лекота. Ниското му съдържание на калории също подпомага усилията за отслабване. Редовната консумация на диня през лятото подобрява цялостното здраве и улеснява управлението на теглото, пише News18. Важно е да не комбинирате диня с лютиви храни, тъй като това може да причини стомашен дискомфорт и да увеличи риска от настинка и кашлица. Избягвайте да ядете диня с други плодове като банани, портокали или грозде, тъй като нейната охлаждаща природа може да противоречи на затоплящите свойства на други плодове, което потенциално води до газове, киселинност или храносмилателни проблеми. Според диетологът д-р Анджали Мехта: "Яденето на диня рано сутрин е най-полезно, тъй като подпомага храносмилането и поддържа тялото хидратирано. Трябва обаче да се избягва след хранене, тъй като може да причини газове и храносмилателни проблеми." |
Още по темата: | общо новини по темата: 70 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg