ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Необходимо ли е да пресяваме брашното, когато готвим? | ||||||
| ||||||
Всъщност, когато зърното се смила, остават и обвивки от него. След това последва процес на рафиниране, за да се отстранят ненужните остатъци. В днешно време този процес се извършва промишлено. Но в миналото се е правел ръчно, с помощта на сито, което пропуска финото брашно през мрежата, а едрите отпадъци остават. Въпреки това съвременното купешко брашно обикновено е добре пресято и не би следвало да се тревожим, че в сместа за десерта ни може да попаднат нежелани частици. Когато в рецептата е посочено, че трябва да пресеем брашното, тази стъпка се оказва препоръчителна по-скоро с цел да отстраним бучки, които може да се образували при неправилно съхранение или ако продуктът е некачествен. От това следва, че в днешно време брашното се пресява най-вече, за да се гарантира, че е разпределено равномерно и постепенно в купата, в която смесваме съставките. На практика, освен ако самите ние не си правим брашното, можем да се доверим, че купешкото от магазина, което е качествено, преминава през процес на пресяване и дребни отпадъци липсват. Добре е да имаме предвид, че пълнозърнестото брашно все пак съдържа трици. Ако сме заложили на стандартно брашно, стъпката с пресяването преди да го добавим в купата, е по-скоро излишна. Дори и да не я пренебрегнем, това нито би подобрило особено крайния резултат, нито пък ще го развали, пише Fine Dining Lovers, цитиран от lifestyle.bg. Предвид, че целта на пресяването е постепенното добавяне на брашно, можем да пропуснем ситото и просто да се постараем да не изсипваме продукта наведнъж. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
И във Варна удължиха ваканцията на учениците
12:49 / 23.11.2024
НИМХ предупреди варненци: Опасно време днес!
08:44 / 23.11.2024
Скъпите имоти във Варна: Каква е причината?
13:15 / 24.11.2024
Догодина вероятно няма да има български праскови, череши и сливи?
09:36 / 24.11.2024
Катастрофа на "Хемус" посока Варна затруднява движението
14:04 / 23.11.2024
Варненци настояват за велоалеи на Аспаруховия мост
15:54 / 23.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: