Nivea с нов дезодорант срещу изпотяване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:16 / 05.04.2009
588
NIVEA FOR MEN Silver Protect е нов дезодорант, специално разработен за мъже, който осигурява надеждна 24-часова защита срещу изпотяване. Действието на Silver Protect се базира на антибактериалното действие на сребърните молекули. Благодарение на използването на среброто, специалистите от лабораториите на Байерсдорф създават защита от нова генерация, която предоставя ефективен и надежден контрол върху неприятната миризма.

Високоактивните сребърни молекули възпрепятстват действието на микроорганизмите, причинители на неприятната миризма, и така я предотвратяват. Сребърните молекули са безпощадни към бактериите, но в същото време са нежни към деликатната кожа на подмишниците.

Антибактериалните свойства на среброто са добре познати на учените. Сребро може да бъде открито във високотехнологичните материали, които се използват за изработката на съвременните спортни облекла, хладилниците, обшивките на пералните машини, климатичните инсталации. Още преди 6 000 години среброто се е използвало за медицински цели в Китай, древен Египет, Индия. В древна Гърция и Рим са използвани посребрени контейнери за вода. За удължаване срока на съхранение на млякото, американските заселници са поставяли в него сребърен долар. В много ниски концентрации среброто има способността да унищожава патогенни микроорганизми. И до днес среброто се използва в България при приготвяне на капки за нос, като заместител на антибиотика. Интересен факт е, че светената вода се получава като в съд с вода се държи продължително време сребърен кръст.

Доказаната ефективност на среброто в тези области представлява началната точка за екипа на отдел „Изследване и развитие" на NIVEA FOR MEN. Изследователите търсят съставка, която е нежна към кожата, но същевременно високо ефикасна в борбата с бактериите. Съставка, която да удовлетвори високите очаквания на мъжете към дезодорантите. А проучванията показват, че мъжете искат дезодорант, на който да могат да разчитат във всяка ситуация.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
БГ чалга легенда става на 73 години!
Диетолог: Купувайте тези замразени храни, полезни са
Как сестрата на Кейт Мидълтън поддържа топ форма след раждане на ...
Не трябва да ядем често този зеленчук, колкото и да го обичаме
Енергията на този лунен ден е много силна
Най-обичаните "Приятели" празнуват рожден ден, сериалът вече е на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).