Номинират Стоичков за почетен консул на България в Барселона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 13.05.2010
664
Българската общност в Барселона се подготвя да номинира родната футболна легенда Христо Стоичков за почетен консул на България в Барселона. Това е станало ясно по време на честванията на 6-и май - празник на Св. Георги Победоносец и на Каталуния.

Ако рокадата стане факт, Стоичков ще поеме почетния пост от Адела Клементе де Педрет, която вече 10 години е почетен консул на страната ни в Барселона.

Стоичков вече е дал съгласието си пред българската диаспора в Барселона да поеме отговорностите на почетен консул.

Модерният ляв разчита и на сериозно рамо и от черноморските общини в България.
В края на септември 2008 г. Стоичков в качеството си на президент на българо-каталунската асоциация "Св. Георги" подписа договор за партньорство, бизнес-сътрудничество и културен обмен с председателя на Асоциацията на българските черноморски общини /АБЧО/ - кмета на Аксаково Атанас Стоилов.

Преди дни по време на празника на Каталуния и Св. Георги Победоносец - 6-и май, легендата на родния футбол и Атанас Стоилов са коментирали рокадата.

"Няма причина да не подкрепим Христо Стоичков за почетен консул на България в Барселона. Неговото име в Каталуния е запазена марка за качество и добра атестация за всичко българско. Ние имаме партньорски взаимоотношения. Голяма част от българските черноморски общини имат побратимени градове в Каталуния и интересът ни е в тази най-богата област на Испания да поддържаме приятелски, активни и работещи контакти", коментира председателят на АБЧО Атанас Стоилов.

Последната дума за рокадата в почетното ни консулство в Барселона по закон е на Министерския съвет.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).