Нов пътен знак в Гърция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:45
269
Много държави непрекъснато изменят Кодекса за движение по пътищата, в резултат на което някои пътни знаци се премахват и се заменят с нови. Целта е да направи движението по пътищата по-безопасно, но и да насърчи водачите да използват велосипеди.

Един от най-новите знаци в Гърция е 277.1, който показва кола, мотоциклет и велосипед и незнанието му може да обърка много участници в движението, пише вестник "Труд".

Официално значението на знака е "Забранено изпреварването на двуколесни от четириколесни+ПС на път с една лента“. Това означава, че лек автомобил или камион няма право да изпреварва двуколесен (велосипед-мотоциклет) в тази точка от пътя.

Тази забрана има за цел да защити двуколесните превозни средства от опасностите, породени от определени пътни условия. Поради тази причина този знак се поставя на тесни пътища, участъци надолу или нагоре и като цяло при трудни/объркващи ситуации на движение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Смесете вазелин и лимонов сок и ще останете изненадани
Инфлуенсърка: Платих 500 долара, за да ми каже лекар, че просто т...
Нестандартни методи за наторяване на стайни растения: Не изхвърля...
Александър Димитров: Добре е зимните гуми да се сложат до края на...
Интересно изследване за кафето показа защо пием толкова много на ...
Всички полудяха по чудото ашвaгaндa


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).