Някои храни и напитки са токсични, ако се нагреят в микровълнова

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:11
266
Спанакът съдържа оксалова киселина, която става токсична при повторно нагряване.

Това вещество може да причини образуването на камъни в бъбреците. Спанакът също така съдържа и нитрати, които се превръщат в нитрити.

Нитритите се комбинират с химикали в червата и могат да доведат до развитие на рак.

Диетолози отбелязват, че претоплянето и на чая е опасно.

То активира всички бактерии, които са били "спящи“, което означава, че има риск от чревни разстройства и отравяне.

От друга страна, оризът може да съдържа бактерии Bacillus cereus, които не се унищожават при нагряване в микровълнова фурна.

Спорите им могат да навлязат в храносмилателния тракт и да причинят неприятни симптоми като диария, повръщане и спазми.

Източник: Zdrave.to

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Любо Киров с голям жест към фондацията на Криско
Какво време ни очаква днес
Кога ще наблюдаваме пика на последния за годината метеорен поток?...
Доналд Тръмп изненада американците със смяна на имиджа
Тялото има нужда от този витамин ежедневно, защото превръща храна...
Ужасна трагедия в семейството на елитната ни съдийка Християна Гу...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).