ОФД – Варна изнася музикално-образователни концерти за ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 19.02.2010
735
Поредна музикално-образователна програма за ученици организира Оперно-филхармоничното дружество във Варна. Образователната тема „Музикални стилове от Вивалди до АББА" е предназначена за ученици от V до ІХ клас. Музикалните изпълнения на две камерни формации, придружени от мултимедия, въвеждат в епохата на всеки стил и жанр. Подбраните фрагменти от популярни творби илюстрират особеностите на предкласиката, класиката, романтизма и съвременната музика, уточниха от ОФД-то.

На 24 февруари от 14 ч и на 26 февруари от 10 и от 11:30 часа струнен оркестър, под диригентството на Станислав Ушев, ще изпълни: Вивалди (из „Четирите годишни времена"), Моцарт („Дивертименто в ре мажор"), Чайковски (валс от „Серенада за струнен оркестър"), Големинов (селски танц от „Пет скици за струнен оркестър"), Пиацола („Танго"). Втората камерна формация, брас квинтет, ще се включи с: Хендел („Музика на водата"), Верди („Триумфален марш"), Джоплин („Рагтайм"), АББА („Потпури").

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).