ООН: Буболечките са храната на бъдещето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:59 / 13.05.2013
1072
Бръмбарите, гъсениците и осите биха могли да се превърнат в задължителна добавка към менюто на милиарди хора по света и да се използват за храна на добитък. Това се посочва в доклад на Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО), цитиран от АФП, който призовава към допълнителни инвестиции в отглеждането на годни за храна насекоми.

"Един от много начини да се справим с несигурността на храните и изхранването е посредством отглеждането на годни за храна насекоми", се казва в доклада, който подчертава, че инсектите са "хранителни, с високо съдържание на протеини, мазнини и минерали".

Авторите на доклада признават, че "потребителското отвращение остава една от основните пречки пред приемането на инсектите като достойни източници на протеини в мнозинството от Западните държави".

В документа се изразява мнение, че хранително-вкусовата индустрия може да помогне за "подобряване на статута на насекомите", като ги включи в нови рецепти и менюта на ресторанти.

Източник: btv


Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
Проф. Рачев каза какво време ни очаква до края на месеца
DJ Marten за "Луда по тебе" и Джокович: Оказа ce, че се намирам н...
Какво ще е времето днес?
DJ Мартен не пускал чалга? Камелия не може, но Андреа може
Дичо се завърна не къде да е, а в D2
Стоичков показа, че е перфектен играч и с по-малки топки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).