Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Обещаващи перспективи за партньорство между ТМПЦ Варна и фондация Internationаl Opera Productions
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 21.02.2011Коментари (0)789
©
Представители на фондация Internationаl Opera Productions (Международни Оперни Продукции) се срещнаха през уикенда с директора на Театрално-музикален продуцентски център във Варна Даниела Димова. Делегацията от 11 директори на водещи холандски и белгийски театри, водена от президента на фондацията, г-н Бас Шондерворд, избира за пръв път дестинацията България и Варна за ежегодната си импресарска визита в различни страни по света, която определя репертоарната политика за следващия сезон (в случая 2012-2013) на ръководените от тях културни институти, поддържащи богат репертоар от всички жанрове на сценичните изкуства.

ТМПЦ Варна предложи на този директорски десант две артистични вечери в операта, които впечатлиха високите гости както с таланта на артистите, така и с доброто посещение на спектаклите. В първата вечер Оперната гала на младите, диригент Борислав Иванов, разкри таланта на обещаващи български оперни дарования (до 33 годишна възраст); във втората вечер - отново с диригент Борислав Иванов и режисьор Кузман Попов, се заложи на операта "Риголето" от Верди с утвърдени имена като баритона Венцеслав Анастасов - един световен Риголето и на тенора Арсений Арсов - блестящ Херцог, както и на младото сопрано Даниела Караиванова в ролята на Джилда.

В рамките на творческата визита във Варна на фондация Internationаl Opera Productions се проведе и работен семинар, на който бяха поканени и присъстваха председателят на Комисията по култура, гражданско общество и медии към Народното събрание, д-р Даниела Петрова; областният управител на област с административен център Варна, г-н Данчо Симеонов и заместник-кметът на Община Варна по образование, култура и спорт, г-н Коста Базитов. Тримата представители на законодателната, изпълнителната и местната власт в България заявиха подкрепата си за бъдещите партньорски взаимоотношения между ТМПЦ Варна - Държавна опера и фондация Internationаl Opera Productions, като използваха възможността да запознаят гостите с кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. Всички участници в семинара изразиха удовлетворението си от високото ниво на творческия продукт и състоялите се разговори, като и от очерталите се перспективи за културно сътрудничество.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: