Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
От полезни до вредни: Все повече са случаите на хора със запушена канализация заради мокрите кърпички, следва ходене по мъките
© Blagoevgrad24.bg
Мокрите кърпички станаха неразделна част от нашето ежедневие. Определяме ги като удобство, ползваме ги за всичко, хвърляме ги обикновено в тоалетната. От почистването на ръцете до грижата за бебета, те изглеждат като идеално решение. Но какво се случва, когато тези кърпички попаднат в канализацията? Те не са хартия, въпреки, че приличат на нея.

Мокрите кърпички не са предназначени да се разлагат лесно. Въпреки че много производители ги рекламират като "разградими", реалността е, че те се състоят от синтетични влакна, които могат да се задържат в канализацията за години. Когато тези кърпички попаднат в отпадъчните води, те могат да се натрупват и да създават запушвания, което води до сериозни проблеми в системата.

Запушванията в канализацията могат да причинят наводнения и повреди на инфраструктурата. Освен това, те увеличават разходите за поддръжка и ремонти, които в крайна сметка се прехвърлят на гърба ни. Според специалисти по канализация, проблемите, причинени от мокрите кърпички, представляват значителен процент от случаите на запушвания в градските мрежи.

Почти няма ден, в който наш познат или познат на нашия познат, да не изпищи, че "тоалетната връща". Преди да дойде специалистът, малко хора се досещат, че самите те са причинили неприятния инцидент.

Лесно е! Вместо да се хвърлят в тоалетната, те трябва да се изхвърлят в кошчето. Има държави, които вече предприемат мерки, за да ограничат употребата на мокри кърпички, предлагат алтернативи и провеждат информационни кампании.

На местна почва! Българинът, особено по селата и малките градове, е свикнал да има кошче в санитарния възел. Може да не ползваме септична яма, но няма да е зле да си сложим една хигиенна кофа в банята. Не за друго, ще ни спести проблеми, които струват пари и разправия със съседите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Такситата в Пловдив с нови цени
Предложиха паметникът на Альоша да бъде махнат
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: