Откриха петото издание на пленера "Арт Пътеки 2010"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 11.05.2010
979
На 10 май, за пети пореден път във вила "Артеа" село Крапец се откри Пленера по живопис "Арт пътеки 2010". В продължение на десет дни, девет художника ще творят на шабленска земя.

Гости на художника Коста Костов, който е домакин и инициатор на събитието бяха заместник - кметът на община Шабла Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет, инж. Димитър Арнаудов, кметът на Крапец, Емил Яков, граждани.

По традиция и тазгодишното издание бе открито от Пламена Димитрова, куратор на Пленера. Тя представи художниците- проф.Асадур Маркаров, Георги Ванев, Доника Кирова, Емилия Бояджиева, Кирил Батемберски, Коста Костов, Любен Генов, Михаела Власева и Светослав Недев, разказа им за природата на община Шабла, до която ще имат възможността да се докоснат. Платната нарисувани по време на пребиваването им тук, ще бъдат подредени в изложба, чието откриване се предвижда за 20 май 2010 година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).