Откриват изложба "Място за срещи"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:16 / 20.01.2011
1091
Идеята на този арт проект, реализиран от галерия "Актив Арт" - Варна и галерия "Богориди" - Бургас, е да се даде пространство за среща между творчеството на петимата бургаски автори и тяхната варненска публика. Зрителите ще могат да видят художествени интерпретации на морски пейзажи от Фоти Фотев, които поднася една емоционална живопис, придържаща се до класическия жанр на пейзажа и Йордан Маринов, изразяващ се в стила на хиперреализма; Йордан Петров, работещ в традициите на българската живопис, използвайки цветовете на чергата; Ангелина Ангелова, чийто миниатюрни акварелни образи представят жената като майка и Йордан Ангелов, които в работите си търси светлината, улавя я и я запазва в едни по-твърди и по- груби структури като по този начин ги прави по-достъпни, меги и поетични.


За авторите:

 
Йордан Петров


Роден на 02.04.1947 г. с. Русокастро, обл. Бургаска. Завършил е Националната гимназия за Изящни Изкуства "Илия Петров " - гр. София и ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий", специалност "Живопис" при доц. Я. Манасиев. Член на СБХ и Дружеството на худoжниците - Бургас


Йордан Маринов

Роден е на 15 октомври 1944 година в град Българово, Бургаско.Завършил е ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", специалност "Стенопис" при доц. Никола Гелов. Работи в областта на живопистта, проектира и изпълнява монументални пана: фреска, мозйка и сграфито. Има реализирани проекти в Поморие и Москва.

Йордан Ангелов

Роден на 21.04.1969 г. в гр. Бургас. Завършил е Националната гимназия за Изящни Изкуства "Илия Петров " - гр. София , след което се дипломира През 1955 г. се дипломира в университета ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий ", специалност "Живопис " в класа на професор Николай Русчуклиев, с награда за живопис. Преподава Изобразително Изкуство в Гимназия за чужди езици " Васил Левски " - гр. Бургас. Член е на дружеството на Бургаските художници.

Ангелина Ангелова

Родена на 17.09.1969 г. в Пловдив.Завършила е Художествената гимназия за Изящни и Монументални Изкуства "Цанко Лавренов" - в гр. Пловдив през 1988 г. През 1995 г. се дипломира в университета "Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново, със специалност "Живопис" в класа на проф. Николай Русчуклиев. Преподавател е по Изобразително Изкуство. Член е на дружеството на Бургаските художници. Ангелина Ангелова работи в сферата на живописта, миниатюрата и илюстрацията.

Фоти Фотев

Фоти Фотев е роден на 16 ноември 1941 г. в с. Раклица, Бургаско. Завършил е Националната художествена академия - София, факултет по изящни изкуства, специалност "стенопис".Член е на Съюза на Българските Художници секция - стенопис, намеждународната асоциация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО) и на Дружеството на бургаските художници.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Има лекове срещу подуването на корема – вижте някои от тях
Покупката на ананас или маруля се приема за открита покана за фли...
Братът на Ружа Игнатова стяга сватба


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).