Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Откриват изложба "Място за срещи"
Автор: Екип Varna24.bg 08:16 / 20.01.2011Коментари (0)1091
©
Идеята на този арт проект, реализиран от галерия "Актив Арт" - Варна и галерия "Богориди" - Бургас, е да се даде пространство за среща между творчеството на петимата бургаски автори и тяхната варненска публика. Зрителите ще могат да видят художествени интерпретации на морски пейзажи от Фоти Фотев, които поднася една емоционална живопис, придържаща се до класическия жанр на пейзажа и Йордан Маринов, изразяващ се в стила на хиперреализма; Йордан Петров, работещ в традициите на българската живопис, използвайки цветовете на чергата; Ангелина Ангелова, чийто миниатюрни акварелни образи представят жената като майка и Йордан Ангелов, които в работите си търси светлината, улавя я и я запазва в едни по-твърди и по- груби структури като по този начин ги прави по-достъпни, меги и поетични.


За авторите:

 
Йордан Петров


Роден на 02.04.1947 г. с. Русокастро, обл. Бургаска. Завършил е Националната гимназия за Изящни Изкуства "Илия Петров " - гр. София и ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий", специалност "Живопис" при доц. Я. Манасиев. Член на СБХ и Дружеството на худoжниците - Бургас


Йордан Маринов

Роден е на 15 октомври 1944 година в град Българово, Бургаско.Завършил е ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", специалност "Стенопис" при доц. Никола Гелов. Работи в областта на живопистта, проектира и изпълнява монументални пана: фреска, мозйка и сграфито. Има реализирани проекти в Поморие и Москва.

Йордан Ангелов

Роден на 21.04.1969 г. в гр. Бургас. Завършил е Националната гимназия за Изящни Изкуства "Илия Петров " - гр. София , след което се дипломира През 1955 г. се дипломира в университета ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий ", специалност "Живопис " в класа на професор Николай Русчуклиев, с награда за живопис. Преподава Изобразително Изкуство в Гимназия за чужди езици " Васил Левски " - гр. Бургас. Член е на дружеството на Бургаските художници.

Ангелина Ангелова

Родена на 17.09.1969 г. в Пловдив.Завършила е Художествената гимназия за Изящни и Монументални Изкуства "Цанко Лавренов" - в гр. Пловдив през 1988 г. През 1995 г. се дипломира в университета "Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново, със специалност "Живопис" в класа на проф. Николай Русчуклиев. Преподавател е по Изобразително Изкуство. Член е на дружеството на Бургаските художници. Ангелина Ангелова работи в сферата на живописта, миниатюрата и илюстрацията.

Фоти Фотев

Фоти Фотев е роден на 16 ноември 1941 г. в с. Раклица, Бургаско. Завършил е Националната художествена академия - София, факултет по изящни изкуства, специалност "стенопис".Член е на Съюза на Българските Художници секция - стенопис, намеждународната асоциация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО) и на Дружеството на бургаските художници.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: