Over te rainbow в Каварна на 5-ти септември!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38 / 06.08.2009
971
Легендата Joe Lynn Turner, вокал на култовата банда от средата на 70-те години RAINBOW, пристига за безплатен концерт в Каварна на 5-ти септември. OVER THE RAINBOW е името на последния проект на Joe Lynn Turner, който стартира през 2008г и, с който ще видим звездата в България. OVER THE RAINBOW събира предимно бивши музиканти, свирили в един или друг период от съществуването на групата RAINBOW. В Каварна заедно с вокалът Joe Lynn Turner пристигат още Tony Carey (кийборд), Bobby Rondinelli (ударни) и Greg Smith (бас), а до тях на сцената ще стъпи и синът на основателя на RAINBOW - Ritchie Blackmore - Jürgen Blackmore (китара). Концертът се организира от Жокер Медиа и Община Каварна и ще се състои на Градския площад.

С над 30 годишна музикална кариера и повече от 60 записани албума, името на Joe Lynn Turner се свързва най-силно с иконата Ritchie Blackmore и участието му в бандите RAINBOW и DEEP PURPLE. Той е вокал на RAINBOW в периода 1980-1984-та, когато бандата вече е набрала скорост и е супер успешна в Европа и Япония. Присъединяването на Joe Lynn Turner към групата, повлиява изключително добре за успеха й и в Съединените Щати. С идването му, песните им буквално се изстрелва в първите позиции на музикалните класации, а с неговият глас са записани три от най-успешните албуми на RAINBOW - "Difficult Cure", "Straight Between the Eyes" и "Bent Out of Shape". След разпадането на бандата през 1984г Joe Lynn Turner записва соло албум -"Rescue You", продуциран лично от продуцента на Queen. През 1988г се включва в Yngwie Malmsteen's Rising Force и участва в супер успешния албум Odyssey. През 1989г напуска, за да работи отново с Ritchie Blackmore и да заеме мястото на Ian Gillan в DEEP PURPLE. С тях записва също един албум - "Slaves & Masters", след което се оттегля. През годините Joe Lynn Turner насочва вниманието си върху самостоятелни проекти и работи с различни музиканти. Най-известни от тях са Glenn Hughes, Billy Joel, Cher, Brian Johnson (ACDC), Mick Jones (Foreigner), Michael Bolton и българина Nikolo Kotzev.

Joe Lynn Turner заедно с Ritchie Blackmore са автори на един от най-големите хитове на RAINBOW - ‘Street of Dreams'. Бандата има записани близо 20 албума и DVD-та (пет Златни и четири Сребърни), седем от тях в "Billboard Hot 100" и шест в "Top 75 UK songs". OVER THE RAINBOW в момента са на турне в Бразилия, а през м.юли прекосиха Съединените Щати с вечните си хитове. В началото на годината турнето им премина през Русия и бившите Съветски републики, като ще се повтори тази есен, поради огромния интерес. Култовите музиканти ще видим и чуем в Каварна на 5-ти септември, в пълният им блясък!

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-обичаните "Приятели" празнуват рожден ден, сериалът вече е на...
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Изследователи: Пътуването може да забави процеса на стареене
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).